Nogomet

Pivarić: "Šahtar nije bolji od Dinama, jedina prednost mu je iskustvo iz Lige prvaka"

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.10.2019.
Pivarić: "Šahtar nije bolji od Dinama, jedina prednost mu je iskustvo iz Lige prvaka"
Foto: FaH

Dinamo u utorak igra u Harkivu protiv Šahtara, a bivši igrač zagrebačkog, a danas kijevskog Dinama, Josip Pivarić uvjeren je da Modri mogu slaviti u Ukrajini...

Josip Pivarić odlično poznaje momčad Šahtara za koju tvrdi kako je u Ukrajini apsolutno dominantna.

"U ovom trenutku Šahtar u prvenstvu izgleda nedodirljivo. Ždrijeb nas je spojio već u osmini finala Kupa pa ćemo vidjeti gdje smo. Želimo ih eliminirati u Kupu, u prvenstvu su nam jako pobjegli i situacija nije bajna", istaknuo je Pivarić za Sportske novosti.

Šahtar je jak, ali Pivarić dodaje kako je imao i dosta sreće.

"Neke stvari su mu se stvarno i poklopile, Atalantu je primjerice dobio uz puno sreće. Uopće nisu bili bolji od Atalante, ali su u završnici sretno došli do pobjede. Imali su i u ukrajinskom prvenstvu sličnih situacija gdje su uz puno sreće slavili. Protiv Zorje su vodili 2:0 pa su uz puno sreće došli do preokreta. Nisu niti sve pobjede u Ukrajini bile glatke. Izgledaju u prvenstvu nedodirljivo, ali su i ovdje neke utakmice dobili uz puno sreće. Sreću treba i zaslužiti, a oni su je i zaslužili, igraju otvoreno na gol više."

Najviše pozornosti trebat će obratiti na Šahtarove Brazilce, a Pivarić smatra kako Dinamo ima dobre šanse.

"Oni su definitivno legija Brazilaca. Dovode ih vrlo mlade i plaćaju po 15-20 milijuna eura, ali to se pokazuje kao dobar potez. Nadam se najboljem i to ne samo zbog emocija prema Dinamu već i objektivnog pogleda na te susrete. Dinamo je u dobroj formi, pokazuje to i u HNL-u i u Europi. Dinamo je ozbiljna europska momčad koja se uostalom dobro držala i protiv Manchester Cityja na Etihadu. Modri se ne trebaju nikoga plašiti, sada mogu igrati s klubovima iz Lige prvaka i pobjeđivati ih. Pokazali su to protiv Atalante, a mogu i protiv Šahtara."

Pivarić je oduševljen i individualnom kvalitetom Dinamovih igrača.

"Vidite koliko Dinamo ima reprezentativaca i svi su važni i zabijaju i asistiraju. Poznajem mnogo igrača Dinama i znam da su spremni za velike stvari i da Šahtaru mogu zapapriti. Dovoljno je vidjeti kako igra Oršić, postao je reprezentativac, najbolji je strijelac Dinama i može zabiti i u Harkivu."

U ovom susretu prognozira da Dinamo neće izgubiti.

"Da ne ispadnem preveliki optimist reći ću da Dinamo može odigrati barem neodlučeno. Može se iz Harkiva vratiti neporažen, opet govorim bez emocija, Šahtar nije bolji od Dinama. Jedina mu je prednost iskustvo igranja u Ligi prvaka. Može se i Dinamu dogoditi loša utakmica što bi stavilo Šahtar u prednost, ali ako Dinamo odigra svoju normalnu utakmicu, iz Harkiva će doći lijepe vijesti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!