Nogomet

Luis Castro: "Čeka nas vrlo opasna utakmica protiv napadački jako opasnog protivnika"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.10.2019.
Luis Castro: "Čeka nas vrlo opasna utakmica protiv napadački jako opasnog protivnika"
Foto: Pixsell

Trener Šahtara Luis Castro dobro je proučio Dinamo i tvrdi kako njegovu momčad čeka jako teška utakmica. Modre cijeni i ne zamara se dosadašnjim dvobojima Dinama s ukrajinskim momčadima...

Šahtar i Dinamo imaju po pobjedu nakon prva dva kola Lige prvaka, a važan dvoboj u borbi za drugo mjesto na rasporedu je u utorak od 18:55 u Harkivu.

Trener Ukrajinaca Luis Castro uopće ne razmišlja o lošem omjeru Dinama i hrvatskih klubova s ukrajinskim momčadima gdje je upisano osam poraza i dva remija u deset utakmica.

"Svakom susretu prilazimo sa željom da upišemo pobjedu i pritom uvijek respektiramo protivnika koji također želi pobjedu. Statistika mi ništa ne znači, najvažnije mi je kako će moji igrači reagirati na terenu, kakav će nogomet prikazati i kakav će biti ishod. Svijet se danas temelji na brojevima i o njima se puno govori, ali u stvarnom svijetu to ništa ne znači. Važan je samo prvi sljedeći susret."

Castro i njegov stručni stožer odgledali su dosta Dinamovih utakmica i znaju što ih čeka.

"Osobno sam pogledao nekoliko Dinamovih utakmica, a naš stručni stožer njih desetak i to ne samo u Ligi prvaka već i u hrvatskom prvenstvu. Sigurno je da nas čeka jako teška utakmica, neke stvari ponavljaju iz utakmice u utakmicu iako nerijetko mijenjaju taktičku postavku. Dinamo igra 5-3-2 i 4-3-3, a ponekad tijekom susreta mijenja formaciju i u 3-4-3. Neke stvari su dobro poznate i to dugačka dodavanja, lopta na napadače i priključivanje igrača iz drugog plana. Moramo biti jako oprezni. Ovo će biti vrlo opasna utakmica protiv napadački jako opasnog protivnika."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!