Nogomet

Dinamo se ispromašivao i ostao bez pobjede kod mlade momčadi Šahtara

Branimir Korać • utorak, 22.10.2019.
Dinamo se ispromašivao i ostao bez pobjede kod mlade momčadi Šahtara
Foto: Pixsell

Dinamo je i u trećem kolu Lige prvaka mladih ostao neporažen. Na gostovanju kod Šahtara remizirao je 1:1 i propustio veliku priliku sa sva tri boda vratiti se u Zagreb...

Nakon što je svladao Atalantu i remizirao kod Manchester Cityja, Dinamo je u Ligi mladih tražio pozitivan rezultat i u Ukrajini. Remi se uoči susreta nije činio lošim izborom, ali nakon dvoboja ostaje žaljenje što nisu upisana sva tri boda. Dinamo je bolji od Šahtara i u Zagrebu bi to morao potvrditi.

Od početka susreta Dinamo je izgledao bolje i povezanije, a prvi put zaprijetio je već u devetoj minuti. Jurišić je odlično pronašao u kaznenom prostoru Šipoša koji uspijeva pucati, ali vratar Šahtara jedva brani.

Desetak minuta kasnije Marin je pokušao iz slobodnog udarca, nije to bilo uopće loše, međutim domaći vratar i ovo nekako brani.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja, Dinamo je kontrolirao igru, ali nedostajale su prilike.

Šahtar je posve neočekivano poveo u 50. minuti. Josipović je pogriješio i neoprezno išao na jedan ubačaj, srušio je Sikana i dosuđen je kazneni udarac. Vratar Modrih skoro se iskupio za skrivljeni penal, ali lopta koji je uputio Bondarenko ipak je ušla u mrežu.

Pet minuta kasnije Dinamo poravnava. Janković je pucao iskosa, Trubin je prvi put na susretu reagirao loše i Dinamo izjednačuje na 1:1.

Janković je mogao donijeti potpuni preokret u 57. minuti kada je dobio loptu pred vratima Šahtara, ali bio je neprecizan.

Šahtar je od 65. minute igrao s igračem manje, Dinamo je stvarao pritisak, imao nekoliko vrlo izglednih prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Ostalo je 1:1, a Dinamo je upisao bod iako se nadao i trebao uzeti sva tri.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!