Rukomet

Duvnjak: "Imamo odličnu momčad i veliku širinu, vjerujem u nas", Cindrić: "Nadajmo se da nam kvalifikacije neće ni trebati"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.10.2019.
Duvnjak: "Imamo odličnu momčad i veliku širinu, vjerujem u nas", Cindrić: "Nadajmo se da nam kvalifikacije neće ni trebati"
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je dva tijesna poraza, ali unatoč porazima, bilo je dosta razloga za zadovoljstvo...

Domagoj Duvnjak potvrdio je koliko je bitan za ovu reprezentaciju, a nastup iz prvog poluvremena protiv Njemačke, njegovog većeg dijela, bio je na tragu onog kako Hrvatska treba igrati.

"Mislim da smo bili bolji u Hannoveru, prvo poluvrijeme s 5-1 obranom bilo je fenomenalno. U drugom dijelu 15 minuta nismo sastavili obranu, promašili smo neke zicere, napravili dvije-tri pogreške i to smo skupo platili. Imali smo sedmerac za izjednačenje, ali to je ionako stvar sreće. Kada bude trebalo, ući će, samo moramo ostati pozitivni. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio, moramo nastaviti dalje raditi", istaknuo je Duvnjak za Sportske novosti.

2020. godina bit će vrlo naporna za brojne sportaše, pa tako i rukometaše.

"Sve se igra i to će biti veliki izazov. Imamo odličnu momčad i veliku širinu, vjerujem u nas."

Širina raduje i Luku Cindrića iza kojeg je još jedna dobra utakmica.

"Na trenutke smo bili odlični u obrani i solidni u napadu, imamo puno prostora za napredak. Ova reprezentacija ima i sadašnjost i budućnost, a širina je svakako nešto što nas itekako veseli i raduje."

Cindrić ističe još jedan razlog za zadovoljstvo unatoč dva poraza.

"Mi smo puno rotirali i isprobavali, a oni su igrali u najjačem sastavu."

Hrvatskoj će vrlo brzo doći Europsko prvenstvo, treba prvo proći skupinu u Grazu, a zatim se nadati velikom rezultatu i izbjegavanju kvalifikacija za OI.

"Ajmo se nadati da nam kvalifikacije neće ni trebati, nego da ćemo osvojiti zlato."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni28.10.2019. u 11:30
    Dragi dečki - sva najbolje vam želimo - da usprkos tome što vas vodi stari i nekorisni Lino ipak napravite dobar rezultat. Makar - kad se sjetim njegovog suludog forsiranja igre sa 7 protiv 6 i gomile golova primljenih na naš prazan naš gol, ne mogu biti optimist...
    Jura Zeleni