Košarka

Šarić odličan u glatkoj pobjedi protiv Warriorsa, Stephen Curry slomio ruku

Branimir Korać • četvrtak, 31.10.2019.
Šarić odličan u glatkoj pobjedi protiv Warriorsa, Stephen Curry slomio ruku
Foto: EPA

Phoenix Sunsi u gostima su odigrali pravu utakmicu protiv Golden State Warriorsa i svladali ih sa 121:110. Dario Šarić je odigrao sjajnu utakmicu, a vijest dana i težak udarac za Warriorse je ozljeda Stephena Curryja...

Od momčadi koja dominira ligom i isključivi je favorit za osvajanje titule, u manje od pola godine Warriorsi su došli do momčadi koja će teško izboriti doigravanje.

Lekciju su im održali i Phoenix Sunsi i tih konačnih 11 razlike uopće ne pokazuju što se događalo na parketu. Imali su Sunsi i 36 poena viška, a prvu četvrtinu zaključili su s nevjerojatnim vodstvom usred San Francisca 43:14. Od vodstva Warriorsa 10:9 pa do kraja prve četvrtine, jedini ubačaj iz igre za domaćina bila je trica Damiona Leeja, a Phoenix je već do tog trenutka napravio seriju, vjerovali ili ne, 30:1.

Warriorsi igraju loše, preveliki su gubici odlasci Kevina Duranta, DeMarcusa Cousinsa, Andrea Iguodale, teška ozljeda Klayja Thompsona te su jedino Stephen Curry i Draymond Green ostali od onih nositelja igre.

Sada je otpao i Curry zbog ozljede i vjerojatno će na dužu pauzu. Curry je naime slomio ruku kada je pao u pokušaju prodora, a na njega je još pao i Aron Baynes. Nije se mogao osloniti na lijevu ruku kako bi se uopće podignuo s parketa i nakon nekoliko trenutaka razmišljanja hoće li pokušati igrati, zaputio se u svlačionicu i susret je za njega završen.

Warriorsi su ionako u teškoj situaciji i ne izgledaju dobro, a ovo ih je samo dodatno dotuklo.

Sunsi imaju posve drugačiji ulazak u sezonu i mogu biti vrlo zadovoljni. Ovdje je i Dario Šarić odigrao vrhunsku utakmicu te je bio među najzapaženijim pojedincima kod gostiju. Za 31 minutu ubacio je 16 poena (5/10 za dva, 2/5 za tri) uz devet skokova, pet asistencija i pet osvojenih lopti.

Devin Booker dodao je 31 poen i pet asistencija, a Aron Baynes 24 poena, 13 skokova i sedam asistencija Kod Sunsa Eric Paschall ubacio je 20 poena, a Glenn Robinson 17.

NBA:
Golden State Warriors - Phoenix Suns 110:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!