Nogomet

Borussia napravila veliki preokret protiv Intera, Liverpool se mučio s Genkom

Jan Šneler • utorak, 05.11.2019.
Borussia napravila veliki preokret protiv Intera, Liverpool se mučio s Genkom
Foto: EPA

Odigrane su utakmice četvrtog kola Lige prvaka u skupinama E i F, a najbolji je svakako bio dramatični susret Borussije Dortmund i Intera...

Nakon dva tjedna pauze, vratila se Liga prvaka, a sudeći po današnjem danu, očekuje nas uzbudljiva završnica. U skupinama E i F odigrano je četvrto kolo natjecanja što jasno znači da pogreške moraju biti svedene na minimum ako momčadi žele biti konkurentni za prolaz. Skupina E

U ovoj skupini situacija je više manje bila jasna. Liverpool je imao relativno lagan posao protiv najslabije momčadi skupine Genka, no Redsi u mješovitom sastavu ipak nisu bili na razini zadatka. Puno je tu bilo kompliciranja, previše soliranja i nerezonskih pokušaja te na kraju mizernih 2:1. Slab rezultat s obzirom na to koliko su domaći dominirali, iako se treba istaknuti da su Andrew Robertson, Sadio Mane i Roberto Firmino počeli susret s klupe. Jurgen Klopp nastojao ih je sačuvati za ogled s Manchester Cityjem u nedjelju, ali ipak su ušli krajem drugog dijela.

Vodstvo Liverpoola stiglo je nakon 14 minuta kada je Georginio Wijnaldum nakon velike gužve u petercu i dosta flipera, uspio iskoristiti ubačaj Jamesa Milnera i zabiti za 1:0. Genk praktički nije bio na utakmici jer su domaći kontinuirano napadali i stvarali šanse. Ipak, preciznosti nije bilo, naročito kod Mohameda Salaha i Divorcka Origija.

Liverpoolu se često događa da u trenucima dominacije primi jeftini gol i ponovilo se to i večeras. U 41. minuti, iz prvog udarca na gol Mbwana Samata skače visoko nakon kornera i zabija za 1:1. Mogli su malo kasnije gosti i povesti, ali udarac Bryana Heynena odlazi pored vrata.

U nastavku nova dominacija Liverpoola i konačno novo vodstvo u 53. minuti. Nakon lijepog okreta i preciznog udarca, Alex Oxlade-Chamberlain dovodi Redse u vodstvo. Do kraja susreta gledali smo slab nogomet, prilično dosadan i uspavljujuć, a jedino što valja izdvojiti je pokušaj Heynena kojeg je Alisson Becker uspio obraniti. Dejan Lovren proveo je cijeli susret na klupi za pričuve.

U drugom susretu te skupine Napoli i Salzburg podijelili su bodove (1:1). Iako su Austrijanci poznati kao vrlo neugodna i efikasna momčad, danas mogu zahvalili izrazito neefikasnom Napoliju što nisu teško stradali. Teško je uopće taksativno pobrojiti što su sve promašili domaći nogometaši.

Gosti su stigli do vodstva nakon 11 minuta kada je Erling Braut Haaland bio precizan s bijele točke. Bio je to sedmi pogodak Norvežanina ove sezone u Ligi prvaka. Rano primljeni pogodak nije omeo Napoli koji je vrlo brzo došao do izgledne prilike, no Jose Callejon pogađa stativu.

Španjolcu se pridružuju Hirving Lozano te Lorenzo Insigne u festivalu promašaja, a tek u 44. minuti Meksikanac uspijeva pogoditi i zabiti za 1:1. Kako su gosti poznati po iznenadnim pogocima, u sudačkoj nadoknadi umalo su ponovno poveli, no udarce Dominika Szoboszlaija obrana Napolija dobro je obranila.

Napoli - Red Bull Salzburg Rezultati uživo

U nastavku Napoli ponovno bolji uz jednu malu promjenu. Ovoga puta je Insigne bio taj koji je pogodio okvir gola. Trudili su se domaći, nastojali doći do važna tri boda s kojim bi osigurali osminu finala, ali nisu uspjeli. Ipak, s obzirom na poraz Genka, imaju minimalno šesnaestinu finala Europske lige, a i nokaut faza Lige prvaka je prilično blizu.

Kod Salzburga Marin Pongračić zamijenjen je na poluvremenu. Nije ovo bila njegova najbolja predstava, a ograničio ga je i dobiveni žuti karton u 37. minuti.

Rezultati by SofaScore
Skupina F

Nakon iznenađujućeg remija Barcelone i Slavije Prag, ova skupina nam je donijela još jedan uzbudljiv susret. Inter je prije dva tjedna svladao Borussiju Dortmund (2:0), a danas su Nijemci uzvratili udarac i to na kakav spektakularni način.

Prvi dio bio je kao iz bajke za Nerazzurre koji su na odmoru imali komotnih 0:2. Već nakon pet minuta igre Lautaro Martinez lijepo se snašao i matirao Romana Burkija. Domaći su igrali dobro, ali do pogotka nisu stigli. To se ne može reći za Inter koji je u 40. minuti došao do drugog gola.

Strijelac je ovoga puta bio Matias Vecino. Činilo se na pauzi da je to to, Inter je imao ogromnu prednost koja bi mu donijela čvrsto drugo mjesto na tablici. Ipak, s takvim razvojem događaja domaći se nisu složili. Nakon pauze izašli su iznimno motivirani, a sve je dodatno podgrijao Achraf Hakimi golom u 51. minuti.

Pritisak je bio sve jači, Inter se teško nosio s ofenzivnom Borussijom i u 64. minuti Julian Brandt poravnava rezultat. Sad je tek bila panika za goste jer trebalo je još izdržati pola sata pritiska domaćeg sastava. Izmjene su malo razbile ritam, ali Hakimi u 77. minuti ponovno zabija i postavlja konačnih 3:2 za sjajan preokret Borussije i važnu pobjedu u borbi za prolaz.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović igrao je svih 90 minuta za gostujući sastav te odradio prilično dobar posao u veznoj liniji bez obzira na tri primljena pogotka.

Rezultati by SofaScore

Liga prvaka, 4. kolo:
Liverpool - Genk 2:1
Napoli - Red Bull Salzburg 1:1
Borussia Dortmund - Inter 3:2

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Liverpool2:1Genk
Napoli1:1Salzburg
1Liverpool 613:8+513
2Napoli 611:4+712
3Salzburg 616:13+37
4Genk 65:20-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!