Liga prvaka, skupina H, 4. kolo, 05.11.2019, 21:00 h
Chelsea
Chelsea 4:4 Ajax
Ajax

Ajax u Londonu vodio s tri razlike pa zaradio dva isključenja i čupao bod, Kovačiću skoro puna minutaža

Matej Kačan • utorak, 05.11.2019.
Ajax u Londonu vodio s tri razlike pa zaradio dva isključenja i čupao bod, Kovačiću skoro puna minutaža
Foto: EPA

U susretu kakav se rijetko viđa Chelsea i Ajax su odigrali 4:4 na Stamford Bridgeu u skupini H, a Mateo Kovačić odigrao je skoro cijeli susret...

Utakmicu sezone su u Londonu odigrali Chelsea i Ajax. Nizozemci su vodili s 4:1 da bi na kraju s devetoricom na terenu morali spašavati bod. Nakon osam pogodaka, dva poništena gola, dva penala i dva crvena kartona svaka ekipa je uzela po bod.

Kaos je počeo već u drugoj minuti kada mladi Tammy Abraham zabija svoj novi pogodak, ali ovaj put u mrežu Chelseaja. Nije vodstvo Ajaxa dugo trajalo jer samo dvije minute kasnije Joel Veltman radi prekršaj u svom šesnaestercu.

S bijele točke bio je siguran Jorginho, a samo devet minuta kasnije opet se trese mreža Ajaxa. Strijelac je bio Tammy Abraham, ali mladić večeras nikako nema sreće jer mu je pogodak na pravoj strani poništen radi zaleđa.

U 20. minuti zaleđa nije bilo prilikom pogotka Quincyja Promesa koji je glavom ugurao loptu u Kepinu mrežu za 2:1. U 31. i 33. kod Ajaxa su žute kartone dobili Veltman i Blind što će se ključnim pokazati kasnije.

U 35. minuti Kepa je saznao kako slobodnjake izvodi Ziyech. Marokanac je sjajno pucao posve iskosa, a lopta se odbila u mrežu za velikih 1:3 Ajaxa. Ludnica je tu stala, ali samo za prvo poluvrijeme jer je drugi dio utakmice donio još sadržajniju utakmicu.

Abraham prijeti u 52. minuti, ali opet nema sreće jer Onana sjajno brani, a samo tri minute kasnije već je 1:4. Ziyech je dodao za van de Beeka koji šalje loptu u mrežu domaćina.

Malo tko bi stavio kakav novac na to da će Chelsea izvući išta iz ove utakmice, ali u 63. minuti kreće veliki povratak "Bluesa". Za 2:4 je zabio Azpilicueta.

Žuti kartoni iz prvog poluvremena došli su na naplatu Ajaxu u samo dvije minute jer je prvo Blind prekršajem zaradio drugi žuti i isključenje, a samo minutu kasnije Veltman radi isto to, ali i daje jedanaesterac Chelseaju pošto je igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

S bijele točke je po drugi put siguran Jorginho, a Chelseaju u tom trenutku ostaje 20 minuta i dva igrača viška za napraviti preokret. Već tri minute poslije je 4:4. Kurt Zouma je zatresao gredu, a lopta dolazi do Reecea Jamesa koji nema težak posao i postavlja izjednačen rezultat.

Promes pokušava iz slobodnjaka dvije minute kasnije, ali Kepa sjajno brani. U 78. minuti opet mrežu trese Azpilicueta, ali VAR poništava veliki preokret Engleza jer je u akciji za pogodak bilo igranja rukom.

Nitko ne bi na 1:4 očekivao da će junak Ajaxa biti vratar Onana, ali je ispalo tako jer je Kamerunac u posljednjih 10 minuta obranio udarce Willianu i Batshuayiju. Hudson-Odoi i Batshuayi su imali još po priliku za donijeti pobjedu Chelseaju, ali su promašili.

Tako je na kraju ove sjajne utakmice svaka ekipa izašla s po bodom te su izjednačeni s Valencijom s po sedam bodova u skupini H. Mateo Kovačić je za Chelsea igrao do 87. minute.

Chelsea - Ajax Rezultati uživo

Liga prvaka, 4. kolo:
Chelsea - Ajax 4:4

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Chelsea4:4Ajax
Valencia4:1Lille
1Chelsea 611:9+211
2Valencia 69:7+211
3Ajax 612:6+610
4Lille 64:14-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!