Nogomet

Lyon se osvetio Benfici, Bradariću 90 minuta u kasnom porazu Lillea

Matej Kačan • utorak, 05.11.2019.
Lyon se osvetio Benfici, Bradariću 90 minuta u kasnom porazu Lillea
Foto: EPA

Osim lude utakmice u Londonu i ranijeg susreta u St. Petersburgu, u skupinama G i H su odigrana dva susreta u kojima su francuski klubovi ostvarili polovičan učinak...

Lyon drži priključak za Leipzigom, a Benfica se nastavlja mučiti te je prikovana za dno grupe G. Francuzi su se s 3:1 osvetili Portugalcima za poraz u Lisabonu.

Benfica je dominirala u prvom dijelu, ali je na odmor otišla s dvije lopte u mreži. Devet udaraca nije bilo dovoljno Portugalcima za pogodak, a Lyon je postigao dva gola iz dva udarca u okvir vrata.

Prvi pogodak pao je već u četvrtoj minuti i djelo je Joachima Andersena, a u 33. minuti Memphis Depay postavlja 2:0.

U 76. minuti Benfica smanjuje preko Harisa Seferovića. Pogodak je prvo poništen radi zaleđa, ali nakon VAR provjere Bjorn Kuipers je promijenio odluku i Benfica može slaviti.

Usprkos tome gosti do boda nisu došli jer je u 89. minuti 3:1 postavio Bertrand Traore.

U skupini H su se Lille i Domagoj Bradarić držali do 82. minute, ali su ipak iz Valencije ponijeli tek četiri gola u mreži bez bodova te ostaju na dnu skupine s jednim bodom. Valencia je ovom pobjedom došla do sedmog boda koliko imaju i Ajax i Chelsea.

Lille je čak i poveo i to u 25. minuti preko Osimhena nakon velike greške obrane Valencije. Pred sam kraj prvog poluvremena Rodrigo je imao dvije šanse za izjednačenje domaćina, ali će sanjati Mikea Maignana koji mu je sjajno obranio oba puta.

Preokret Valencije počinje u drugom dijelu, točnije u 64. minuti kada Jose Fonte igra rukom u svom kaznenom prostoru. S bijele točke siguran je bio Dani Parejo.

I dalje se činilo kako Lille može izdržati i uzeti bod, ali u osam minuta Valencija zabija tri pogotka. U 82. Soumare šalje loptu u svoju mrežu, a Kondogbia u 84. postavlja 3:1 maestralnim pogotkom iz daljine.

Gol za 3:1 sigurno će se vrtjeti na odjavnim špicama nogometnih emisija, a mladi Ferran Torres u 90. minuti zabija malo manje lijep, ali i dalje sjajan gol u rašlje Maignana.

Za Lille koji ima za čime žaliti Domagoj Bradarić je odigrao svih 90 minuta, a zaradio je i žuti karton u 80. minuti.

Liga prvaka, četvrto kolo:
Lyon - Benfica 3:1
Valencia - Lille 4:1

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zenit0:2RB Leipzig
Lyon3:1Benfica
1RB Leipzig 610:8+211
2Lyon 69:8+18
3Benfica 610:11-17
4Zenit 67:9-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!