Nogomet

Rakitiću 20 minuta u velikom kiksu Barcelone, Leipzig uzeo tri boda iz Rusije

Matej Kačan • utorak, 05.11.2019.
Rakitiću 20 minuta u velikom kiksu Barcelone, Leipzig uzeo tri boda iz Rusije
Foto: EPA

Dvije utakmice Lige prvaka u ranijem terminu u utorak ponudile su veliko iznenađenje. Barcelona kod kuće nije uspjela slomiti prašku Slaviju, a Leipzig je uzeo veliku pobjedu u Rusiji...

Novi kiks je upisala Barcelona. Već je legendaran smijeh čelnika praške Slavije kad su na ždrijebu vidjeli svoju grupu, a navijačima i igračima Barcelone sigurno večeras nije bilo do smijeha.

Usprkos tome što su uputili 14 udaraca, od čega šest u okvir gola, igrači Barcelone nisu uspjeli probiti obranu gostiju i vrata Ondreja Kolara. Barcelona je prijetila nekoliko puta u prvom poluvremenu, posebno preko Messija, a prvi pogodak na susretu je postigla Slavia.

No, stanje na semaforu se nije promijenilo jer je golu prethodilo zaleđe. Da i po tom pitanju sve bude izjednačeno pobrinuli su se Michael Oliver i VAR pa su u 60. minuti poništili i pogodak Barcelone.

Kolar se proslavio u 77. minuti kad je skinuo jedan na jedan Messiju, a VAR je opet intervenirao u sudačkoj nadoknadi kad su domaćini tražili penal, ali na sreću Slavije nije bilo udarca s bijele točke.

Barcelona će usprkos ovom kiksu ostati prva na tablici bez obzira na susret Borussije i Intera. Ivan Rakitić je u igru ušao u 68. minuti umjesto Sergija Busquetsa.

Red Bull Leipzig nastavlja sa sjajnim igrama. Nakon dvije golijade u domaćim natjecanjima igrači Juliana Nagelsmanna su upisali drugu pobjedu u nizu u Ligi prvaka te suvereno drže vrh skupine G bez obzira na ishod utakmice Lyona i Benfice.

Zenit u ruskom prvenstvu igra u dobroj formi, za vikend je odigrao neriješeno protiv CSKA, ali protiv Leipziga jednostavno ne ide. Nakon 2:1 u Njemačkoj kod kuće je Zenit izgubio s 0:2.

Već u 14. minuti je Leipzig poveo preko Halstenberga, ali je pogodak poništen zbog igranja rukom u akciji za pogodak. Nagrada i vodstvo za goste je došlo u nadoknadi prvog poluvremena kad je Diego Demme presjekao Zenit za 0:1.

U drugom poluvremenu je Zenit imao priliku za izjednačenje preko Azmouna čiji udarac brani Peter Gulacsi. Samo dvije minute kasnije svoju priliku na drugoj strani koristi Sabitzer za 0:2 na asistenciju Forsberga.

Do kraja je Zenit imao dvije prilike. Pokušali su Osorio i Dzyuba, ali bez uspjeha i promjene stanja na semaforu. Leipzig je tako na pragu prolaska u nokaut fazu, a potvrdu može dobiti već u sljedećem kolu protiv Benfice. Zenit će borbu za europsko proljeće nastaviti protiv Lyona.

Liga prvaka, četvrto kolo:
Barcelona - Slavia Prag 0:0
Zenit St. Petersburg - RB Leipzig 0:2

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barcelona0:0Slavia Prag
Borussia D.3:2Inter
1Barcelona 69:4+514
2Borussia D. 68:8010
3Inter 610:9+17
4Slavia Prag 64:10-62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!