Košarka

Trenerski velikan Rick Pitino preuzeo Grčku

Matej Kačan • petak, 08.11.2019.
Trenerski velikan Rick Pitino preuzeo Grčku
Foto: EPA

Trenerska legenda američke sveučilišne košarke Rick Pitino objavio je kako je preuzeo reprezentaciju Grčke koja će na dodatnim kvalifikacijama u lipnju pokušati izboriti Olimpijske igre u Tokiju...

Rick Pitino veliko je trenersko ime. Proslavio se u sveučilišnoj NCAA ligi kao trener Kentuckyja i Louisvillea, a do ovog ljeta je vodio i Panathinaikos u Grčkoj. Na ljeto je odbio ponudu grčkog velikana da ostane trener uz najavu da želi posao u NBA.

No, nedavne izjave najavile su epilog koji je i potvrđen. Mogućnost da kao izbornik Grčke povede Giannisa Antetokounmpoa bila je preprimamljiva pa je i sam Pitino izjavio kako bi mu bila čast voditi Grčku i kako bi to odradio besplatno.

Pitino je na svom Twitter profilu objavio vijest da je preuzeo Grčku, a uz službenu objavu dao je i komentar u kojem je rekao kako će većinu zime provesti u gledanju snimki protivnika čim se skupine za dodatne kvalifikacije izvuku.

Pitino je u Panathinaikosu vodio Giannisovog brata Thanasisa, a najavljeno je da će se s obojicom sastati u ožujku. Grčka se u kvalifikacijama može sresti i s Hrvatskom kao što je bio slučaj 2016. u Torinu kada je hrvatska vrsta nadvisila Grke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!