Košarka

Jusup: "Očito je pred nama puno posla, vidi se da dosta stvari ne štima"

Branimir Korać • utorak, 12.11.2019.
Jusup: "Očito je pred nama puno posla, vidi se da dosta stvari ne štima"
Foto: Pixsell

Šibenka nije uspjela iznenaditi Zadra, ali je pružila jak otpor. Tek u završnici susreta Zadrani su uspjeli prelomiti dvoboj na svoju stranu...

U odličnoj utakmici na Baldekinu Zadar je svladao Šibenku s 81:74. Zadrani nisu lako došli do pobjede, ali nisu niti dopustili domaćinu da dođu do iznenađenja. Gosti nisu niti očekivali lagan posao, posebno nakon što su Šibenčani promijenili trenera i dobili novi zamah.

"Bila je ovo teška utakmica i drago mi je da smo na kraju pokazali karakter i pobijedili na ovako teškom gostovanju – puna dvorana, vrhunska publika… Nije mi bilo neobično igrati na drugoj strani, već sam par puta tako igrao s drugim klubovima, doduše sa Zadrom je specifično, ali meni je bilo lijepo zbog pune dvorane i dobre atmosfere", istaknuo je nakon susreta Martin Junaković koji je prvi put u dresu Zadra doputovao na Baldekin, a prenosi stranica HKS-a.

Trener Zadra Danijel Jusup osjetio je kod svojih igrača umor, a u redovima Šibenke posebno mu se svidio Domagoj Šarić.

"Znali smo da će biti teško. Očito je pred nama puno posla, vidi se da dosta stvari ne štima, no mi smo krenuli popraviti neke stvari. Dosta jako teniramo, tako da je možda kod igrača bio vidljiv i umor. Mali Šarić me baš ugodno iznenadio, dobro je odigrao danas – imao je neku mirnoću i dobra rješenja i lijepo ga je vidjeti. Htio bih da malo bolje trčimo i da dajemo malo više laganih poena. To me malo brine, ali dobili smo, čestitam igračima i idemo dalje."

A Šarić je isticao kako je momčad dala sve od sebe i nada se da će joj se to isplatiti u skoroj budućnosti.

"Prije svega bih htio zahvaliti navijačima na odličnoj atmosferi, stvarno je bilo gušt igrati. Nismo dobili, ali nadam se da smo opravdali njihova očekivanja, da se vidjelo da smo dali sve od sebe, da su želja i volja bile na nivou. Mislim da s dobrim radom i treningom ipak možemo svima parirati i da će se to vidjeti već u sljedećem kolu."

Edi Dželalija debitirao je na klupi Šibenke i bio je to možda i najteži mogući debi koji je mogao imati. Zadar na Baldekinu, a Šibenka s nastupima ispod očekivanja u dosadašnjem dijelu sezone.

"Prije svega bih čestitao svojim momcima za prikazano, u smislu napretka u igri. Drugo, navijačima koji su s nama držali egal sa Zadrom. Mislim da smo ovom utakmicom opovrgnuli tvrdnje u medijima da smo spora ekipa. Imali smo veliku rotaciju igrača, svi su dali svoj obol. Nažalost, kako smo ostali bez centra (Mladena Primorca) i uz ovu situaciju s Jakovom (Vladovićem) kojemu je otišao mišić, mislim da ova su ova utakmica i doprinos koji su momci dali pred publikom stvarno vrijedni pažnje."

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!