Košarka

Velić: "Što se tiče same igre nema se puno za komentirati, odradili smo posao"

Marjan Kreševac • četvrtak, 14.11.2019.
Velić: "Što se tiče same igre nema se puno za komentirati, odradili smo posao"
Foto: Pixsell

U otužnoj atmosferi Draženova doma Cibona je nastavila niz nepobjedivosti u HT Premijer ligi svladavši u sklopu osmog kola Sonik Puntamiku rezultatom 102:58...

U Draženovom domu otvoreno je osmo kolo HT Premijer lige susretom između Cibone i Sonik Puntamike. U najavi susreta Roberto Kovač poželio je vidjeti popunjene tribine, ali želja mu je ostala neispunjena. Tužno je bilo gledati danas tribine u Draženovom domu na kojima se okupilo negdje oko 50-tak gledatelja. Nije previše atraktivan protivnik, radni je dan, ali ovakve brojke u pogledu posjećenosti? Čemer, tuga i jad košarke, barem one u Zagrebu.

Vratimo se ipak susretu i igri na parketu. Cibona je na kraju slavila s visokih 102:58 i kako je i sam trener Ivan Velić izjavio, odradili su posao: "Prvo se zahvaljujem ljudima iz Sonika što su pomaknuli termin utakmice. Što se tiče same igre nema se puno za komentirati. Odradili smo posao. Imamo dosta problema s virozom koje je nekoliko igrača pokupilo u Podgorici i vidjet ćemo u kakvom će stanju biti preko vikenda."

Iako je u Ciboninim redovima najefikasniji bio Filip Bundović s 22 postignuta koša za petama mu je bio mladi Roko Prkačin s jednim manje postignutim košem, ali vrlo dobrom igrom koju je začinio s tri lijepa prodora i još ljepša zakucavanja, nešto što se ne viđa često na parketu Draženova doma, barem ne od domaće momčadi.

Prkačin se složio sa svojim trenerom i mišljenja je da je ovo tek zagrijavanje za vrlo važnu utakmicu koja Vukove očekuje u ponedjeljak u sklopu ABA lige kada im u goste dolazi Krka: "Dobro smo odradili ovu utakmicu. Dobar je ovo i vjetar u leđa za utakmicu u ponedjeljak. Rastrčali smo se i ovih par dana se idemo maksimalno pripremiti da u ponedjeljak pobijedimo Krku."

U redovima gostiju nisu postojale velike ambicije pred dolazak u Zagreb, ali svejedno očekivalo se da će Zadrani skuplje prodati svoju kožu. Nešto takvo očekivao je i glavni trener gostiju Šime Kraljević: "Očekivao sam da ćemo pružiti malo dostojniji otpor, ali eto tako je ispalo. Išli smo ovdje, a tako ćemo i sa Zadrom, napuniti baterije za ono što nam slijedi za nastavak sezone, a to je Dubrava, koja nam je utakmica sezone."

Sa svojim trenerom složio se i Josip Popić: "Cibona je većinom imala svoj ritam. Pokušali smo što bolje odraditi neke naše stvari, ali dobro, što je tu je. Bilo je lijepo opet zaigrati u Ciboni."

U sljedećem kolu HT Premijer lige Cibona odlazi u goste Gorici dok Sonik Puntamika igra gradski derbi sa Zadrom.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!