Tenis

Gojo: "Koliko god bilo odlično iskustvo, nisam Hrvatskoj uspio donijeti taj bod"

Petar Jenjić • srijeda, 20.11.2019.
Gojo: "Koliko god bilo odlično iskustvo, nisam Hrvatskoj uspio donijeti taj bod"
Foto: FaH

Nakon poraza od Rafaela Nadala, Borna Gojo kazao je da se nada da će u budućnosti više igrati za Hrvatsku te je izrazio žaljenje što nije uspio donijeti bod...

Borna Gojo poražen je od Rafaela Nadala, a iako je igrao protiv najboljeg na svijetu, hrvatski tenisač nije mogao sakriti razočaranje što je izgubio.

"Igram tenis da pobjeđujem, a ne da gubim. Koliko god bilo odlično iskustvo, nisam Hrvatskoj uspio donijeti taj bod i to mi je jako žao. Ne mogu opisati uopće taj ponos kada svira hrvatska himna i žao mi je ljudi koji su gledali, ali nadam se da u meni vide neku svijetlu budućnost. Dat ću sve od sebe da to opravdam i da se vratim i nastupam za Hrvatsku s većim rankingom te puno bolje na terenu."

Gojo ističe da će uvijek za Hrvatsku dati sve od sebe te da će u budućnosti nastojati raditi neke stvari.

"Broj može svatko pročitati, ali takav sam. Nikada ne idem pognute glave i samo da stisnem ruku. Idem se boriti, posebno za Hrvatsku ću dati 350%. Danas nije bilo dovoljno, Rafa je Rafa, to se može vidjeti zašto. Nadam se da u budućnost mogu raditi neke stvari koje mogu biti pozitivne za Hrvatsku."

Imao je pretkraj meča 0:30 na servis Nadala, no propustio je pogoditi forehand.

"Imao sam malo pomutnju po glavi. Izbornik je rekao da se malo povučem, a ja se ne osjećam dobro nazad jer želim naprijed. Onda niti sam ne znam gdje sam. Vjerojatno jer sam zelen i ne znam te stvari promijeniti na vrijeme i podesiti. Na kraju sam ga dobro pročitao, možda mi je pažnja ostala previše. Ubit će me taj forehand sljedećih dana, ali stvarno mi je žao. "

Puno su mu pomogli razgovori s izbornikom i Matom Delićem.

"Odigrati ovakva dva meča, mislim da sam u prvom mogao više pokazati, bio sam nervozniji. Pričao sam s izbornikom i Matom Delićem koji mi puno pomaže. Stalno je tu sa mnom. I prije meča bio je sa mnom u svlačionici i pomogao mi je da se opustim. Mislim da je i on imao zasluge što sam odigrao ovako."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!