Košarka

Još jedan zadarsko-šibenski dvoboj: "Probat ćemo ih natjerati da se oni prilagođavaju nama"

Branimir Korać • subota, 23.11.2019.
Još jedan zadarsko-šibenski dvoboj: "Probat ćemo ih natjerati da se oni prilagođavaju nama"

Moglo bi biti zanimljivo u Zadru gdje istoimene domaće košarkašice dočekuju Šibenik. Gošće su favoriti, ali Zadar će vrebati na svoju šansu...

Reprezentativna stanka iskorištena je za odigravanje susreta Kupa Ružice Meglaj-Rimac, ali i za pripreme za nastavak sezone. U petom kolu košarkašice Zadra dočekuju Šibenik, gošće su favoritkinje, ali Zadranke se neće predati.

Nakon dva startna poraza, Zadar ima dvije uzastopne pobjede i to je podiglo atmosferu te postoji nada u dobar rezultat.

"Šibenik je favorit, pojačan je jakim imenima, tu su dvije-tri igračice iz prošlosezonskog finaliste hrvatskog prvenstva, ali ja se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Meni je najbitnije da smo se ponovno digli nakon onog rezultatski teškog starta, računajući i Kup povezali smo tri bitne pobjede, pojačali treninge i to me raduje. Cure su pozitivne i meni je to dovoljno dobro", ističe za Sportnet trener Zadra Toni Matešić.

Dobro je poznato kakvu košarku Stipe Bralić preferira, pokušat će s niskom postavom i agresivnom i brzom košarkom stvoriti Zadru probleme.

"Jako je teško igrati protiv četiri niske igračice, ali probat ćemo ih natjerati da se oni prilagođavaju nama, a ne mi njima", dodaje Matešić.

Podsjećamo, Zadranke su u sezonu krenule visokim porazima od Medveščaka i Zagreba, a zatim su glatko svladale Brionku iz Pule te u gostima Split te su na omejru 2-2. Šibenik je na 3-1 i jedini poraz upisao je protiv Raguse.

Susret u Zadru počinje u 18 sati.

FOTO: ŽKK Zadar, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!