Tenis

Francuskoj i Srbiji pozivnica za Davis Cup završnicu 2020., Hrvatska prvi nositelj u kvalifikacijama

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 23.11.2019.
Francuskoj i Srbiji pozivnica za Davis Cup završnicu 2020., Hrvatska prvi nositelj u kvalifikacijama

U nedjelju od 12 sati u madridu će biti obavljen ždrijeb kvalifikacija Davis Cupa za sljedeću sezonu. U ždrijebu je i Hrvatska i to u statusu prvog nositelja...

Međunarodni teniski savez i Kosmos Tennis objavili su da će pozivnice za završni turnir Davis Cupa za 2020. godinu dobiti Francuska i Srbija, te je sada poznato šest reprezentacija koje će u studenom iduće godine nastupiti u Madridu. Uz njih, to su još ovosezonski polufinalisti Kanada, Velika Britanija, Rusija i Španjolska.

To znači da će Hrvatska morati u kvalifikacije (na rasporedu su 6. i 7. ožujka 2020.), a prema plasmanu na rang listi reprezentacija u Davis Cupu na izvlačenju u nedjelju imat će status prvog nositelja.

Potencijalni suparnici su Bjelorusija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Mađarska, Južna Koreja, Nizozemska, Slovačka, Urugvaj, Uzbekistan te pobjednik okršaja Pakistan - Indija (na rasporedu je 29. i 30. studenoga).

Hrvatska će biti domaćin ako izvuče Brazil, Kolumbiju, Nizozemsku, Slovačku ili Indiju, gost ako dobije Čile ili Ekvador, a u svim ostalim slučajevima odlučit će ždrijebanje.

FOTO: HTS/Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!