Nogomet

Što Dinamu treba za prolaz: Remi protiv Cityja možda neće biti dovoljan, Šahtar ne smije izgubiti

Jan Šneler • utorak, 26.11.2019.
Što Dinamu treba za prolaz: Remi protiv Cityja možda neće biti dovoljan, Šahtar ne smije izgubiti
Foto: FaH

Posljednje kolo Lige prvaka donijet će konačni rasplet u skupini C u kojoj se nalazi Dinamo, a sigurno je samo kako će Manchester City zaključiti grupnu fazu na prvom mjestu…

Porazom od Atalante, Dinamo nije izgubio šanse za prolaz u osminu finale Lige prvaka ili nokaut fazu Europske lige. Jasno, situacija nije nimalo laka, naročito kada se zna da u posljednjem kolu na Maksimir dolazi Manchester City. Ipak, ako bismo morali stavljati novce na rasplet skupine, nekako najrealnije je da Šahtar uz City ode u nokaut fazu Lige prvaka, dok bi Dinamo završio na trećem mjestu.

Rezultati by SofaScore

Dakle, što Dinamu treba za prolaz?

Opcija 1. - Pobjeda Šahtara protiv Atalante

Pobjeda Šahtar automatski donosi Dinamu prolaz u Europsku ligu. Bez obzira kako završio susret Dinama i Manchester Cityja, Dinamo bi u tom slučaju bio sigurno treći. Šahtar bi s devet osvojenih bodova potvrdio drugo mjesto, dok bi Atalanta zaključila skupinu na posljednjem mjestu s četiri boda.

Opcija 2. – Remi Šahtara i Atalante

S obzirom na to da Dinamo ima bolji omjer s Atalantom, remi u Harkovu donio bi također Dinamu proljeće u Europi. Jasno, ovdje se stvara i nova situacija jer bi Šahtar remijem imao sedam bodova te bi Dinamo eventualnom pobjedom protiv Manchester Cityja čak došao do osmine finala Lige prvaka. Remijem ili porazom od Cityja, Dinamo bi završio na trećem mjestu.

Opcija 3. – Pobjeda Atalante protiv Šahtara

Najgora opcija za Dinamo. Atalanta pobjedom dolazi do sedam bodova i sada Dinamu čak niti remi s Manchster Cityjem ne bi bio dovoljan za prolaz u daljnju fazu. U tom slučaju, Modri bi morali slaviti protiv Cityja te bi pobjedom došli do osam bodova i ušli u osminu finale Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!