Nogomet

Šahtar izvukao bod na Etihadu, Perišić asistirao čudesnom Lewandowskom, Tottenham preokrenuo Olympiakos

Petar Jenjić • utorak, 26.11.2019.
Šahtar izvukao bod na Etihadu, Perišić asistirao čudesnom Lewandowskom, Tottenham preokrenuo Olympiakos
Foto: EPA

Šahtar je uspio osvojiti bod kod Manchester Cityja te preuzeti drugo mjesto u skupini C, Ivan Perišić asistirao je za Roberta Lewandowskog koji je zabio četiri gola u 14 minuta, Tottenham je preokrenuo dva gola zaostatka protiv Olympiakosa, dok je PSG izvukao remi na Santiago Bernabeuu...

Skupina A

Real Madrid - PSG 2:2

Real je poveo u 17. minuti. Iscov udarac zaustavila je stativa, a na odbijenoj lopti bio je Karim Benzema koji ju posprema u mrežu.

Rezultat se nije promijenio sve do 79. minute kada je Benzema najbolje reagirao na ubačaj Marcela i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Međutim, PSG se nije predavao te već do 83. minute dolazi do poravnanja. Prvo je na ubacivanje Meuniera pogodio Kylian Mbappe, a nakon toga s deset metara pod rašlje poentirao je Pablo Sarabia.

Luka Modrić ušao je u igru u 76. minuti.

Skupina B

Crvena zvezda - Bayern 0:6

Do pete pobjede u petoj utakmici stigao je Bayern koji je lakoćom pregazio Crvenu zvezdu sa 6:0, a nogometni svijet ponovno je oduševio Robert Lewandowski koji je zabio četiri gola u razmaku od 14 minuta.

Nakon 14 minuta igre njemački prvak je stigao do vodstva. Philippe Coutinho je lijepo ubacio, a glavom skrenuo u mrežu Leon Goretzka.

U 53. minuti susreta Bavarci su podebljali vodstvo kada je siguran izvođač penala bio Robert Lewandowski. Poljski napadač zabio je novi pogodak sedam minuta kasnije nakon što mu je Tolisso glavom spustio loptu u peterac.

Lewandowski je kompletirao hat-trick u 64. minuti, ovoga puta pogodio je glavom nakon centaršuta Benjamina Pavarda. Niti tu nije stao napadač Bayerna pa je četiri minute kasnije poentirao i po četvrti put, ovoga puta na asistenciju Ivana Perišića.

Perišić je ujedno odigrao posljednjih pola sata za pobjednički sastav.

Tottenham - Olympiakos 4:2

Do treće uzastopne pobjede u Ligi prvaka, a prve pod Joseom Mourinhom, stigao je Tottenham koji je zaostajao protiv Olympiakosa s 2:0, ali je uspio preokrenuti i slaviti rezultatom 4:2 čime je učvrstio drugo mjesto.

Sjajnim golom Olympiakos je poveo u šestoj minuti. Pucao je Youseff El Arabi s dvadesetak metara, neobranjivo za domaćeg vratara.

Grčka momčad nastavila je s golovima u 19. minuti. Nakon jednog kornera lopta se odbila do Rubena Semeda koji ju iz blizine skreće u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Tottenham je smanjio zaostatak. Ubacio je Serge Aurier, gostujući igrač promašio je loptu koja dolazi do Dele Allija, a poentira iz blizine.

Nastavio je domaćin i u nastavku s istom igrom, a do izjednačenja stigao je u 50. minuti. Lucas je ubacio, a Harry Kane bio prvi na lopti te poentirao za 2:2.

Do potpunog preokreta Tottenham stiže u 73. minuti, a u strijelce se upisao Aurier krasnim udarce unutar kaznenog prostora. Četiri minute kasnije nova je lopta završila u mreži Olympiakosa, a ovoga puta za to je zaslužan bio Kane.

Skupina C

Manchester City - Šahtar 1:1

Osim što je izgubio u Atalanti, Dinamu na ruku nije išao niti rezultat iz Manchestera gdje je Šahtar stigao do boda protiv Cityja (2:2) te tako sada ima sve u svojim rukama u zadnjem kolu, s obzirom na to da je na jednom više od hrvatskog prvaka.

Obje momčadi imale su svojih prilika tijekom prvog poluvremena, no rezultat se na Etihadu nije promijenio sve do nastavka.

Igrala se 56. minuta kada je Gabriel Jesus uspio pokraj protivničkih braniča proigrati Ilkaya Gundogana koji posprema loptu u mrežu.

Manor Solomon u igru je ušao u 65. minuti, a samo četiri kasnije zabio je za izjednačenje gostujuće momčadi nakon dobro odigrane polukontre.

Skupina D

Juventus - Atletico Madrid 1:0

Jedan pogodak bio je dovoljan Juventusu za četvrtu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka. U Torinu je minimalno slavio protiv Atletico Madrida i tako osigurao prvo mjesto.

U samoj završnici prvog poluvremena Juventus je stigao do vodstva, a sjajno je iz slobodnog udarca, iz jednog teškog kuta, pogodio Paulo Dybala.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Galatasaray1:1Club Brugge
PSG2:2Real Madrid
1PSG 617:2+1516
2Real Madrid 614:8+611
3Club Brugge 64:12-83
4Galatasaray 61:14-132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!