Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, 26.11.2019, 21:00 h, San Siro, Milano
Suci: Sergej Karašev, Igor Demeško, Maksim Gavrilin (Rusija)
Atalanta
Atalanta
Luis Muriel 27' (11m)
Alejandro Gomez 47'
2:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Atalanta puno bolja, Dinamo mogao i teže stradati u Milanu

Jan Šneler • utorak, 26.11.2019.
Atalanta puno bolja, Dinamo mogao i teže stradati u Milanu
Foto: FaH

Dinamo nije uspio izbjeći poraz na gostovanju u Milanu kod Atalante. Domaćin je bio puno bolji i na kraju je odnio potpuno zasluženu pobjedu 2:0...

Atalanta
Atalanta
Dinamo
95
Pierluigi Gollini
2
Rafael Toloi
4
Simon Kjaer
6
Jose Luis Palomino
8
Robin Gosens
9
Luis Muriel
(do 61')
10
Alejandro Gomez
(do 90')
11
Remo Freuler
15
Marten De Roon
33
Hans Hateboer
(do 65')
88
Mario Pašalić
Pričuvni igrači
72
Josip Iličić
61'
21
Timothy Castagne
65'
18
Ruslan Malinovskij
90'
Trener
Gian Piero Gasperini
7
(do 90'+2')
17
(do 67')
Pričuvni igrači
16
90'+2'
Trener
Nenad Bjelica

U petom kolu Lige prvaka, Dinamo je poražen od Atalante. Nažalost, danas Modri nisu djelovali kao momčad koju smo navikli gledati posljednjih mjeseci. Prilično rezervirani u napadu, previše propusni u obrani i poraz je bio neminovan. Atalanta je u potpunosti zaslužila pobjedu i dovela Dinamo u vrlo neugodnu poziciju. Još uvijek Modri ovise o sebi, mogu doći i do osmine finala Lige prvaka, ali također mogu i s remijem protiv Cityja ispasti iz Europe.

Već nakon dvije minute igre, opasno je bilo pred Dinamovim vratima. Pucali su Mario Pašalić i Hans Hateboer, imali su stopostotne prilike, ali srećom nedostajalo je preciznosti. Loše je otvorila utakmicu Dinamova obrana, a to se nažalost dodatno potvrdilo u narednim minutama. Prvo je u 13. minuti pogriješio Petar Stojanović, žuti karton dobio je Kevin Theophile-Catherine, a onda je u 19. minuti slabo reagirao Luka Ivanušec, a javnu opomenu zaradio je Dino Perić. Nažalost, to je značilo da će obojica stopera morati propustiti susret s Manchester Cityjem.

Sijevalo je sa svih strana po Dinamovom golu, a u 20. minuti Pašalić je ponovno propustio veliku priliku. Od Dinama smo u prvih pola sata vidjeli tek lijepu akciju iz 25. minute kada je nakon niza dodavanja petom, šut okušao Marin Leovac, no pogodio je blok. Iako su domaći bili bolji, Dinamo se držao do 27. minute. Prečku je pogodila Atalanta, lopta se odbila do Leovca koji potpuno nepotrebno vraća u peterac gdje nažalost Perić ruši Luiza Muriela.

Napadač Atalante mirno je realizirao kazneni udarac i doveo domaći sastav u vodstvo. Pet minuta kasnije katastrofalno griješi Perić, no Muriel neometan silovito tuče preko gola. Atalanta je posve opsjela gol Dinama, a u 34. minuti puka sreća spasila je Modre. Obrana je nastavila griješiti, a dogodila se i greška Dominika Livakovića. Srećom, udarac Hateboera s gol linije izbio je Perić.

Jedina ozbiljna prilika Dinama bila je u 36. minuti. Oršić je sve sam napravio, lijepo potegnuo iskosa, ali nažalost pogodio je prečku. Do kraja poluvremena, Dinamo je uspio malo primiriti igru i otići na odmor samo s pogotkom zaostatka. Samo sreća i veliki promašaji Atalante spasili su Modre od više pogodaka u mreži.

Atalanta - GNK Dinamo Zagreb Rezultati uživo

Aktivni rezultat davao je male nade da Dinamo nešto može napraviti u drugom dijelu, no već početkom nastavka planovi su pali u vodu. U 47. minuti Alejandro Gomez prošao je lako Luku Ivanušeca i odličnim udarcem pogodio za 2:0. Objektivno, zaslužila je Atalanta i veću prednost. Dva pogotka zaostatka bila su previše za Dinamo, naročito kada zagrebačka momčad nije pokazala igru s kojom bi mogla ugroziti i manje zahtjevne protivnike od Atalante.

Talijanska momčad ponovno je dominirala, potpuno umrtvila svaki Dinamov napad i nastavljala kreirati solidne prilike. U 68. minuti Josip Iličić lijepo je pucao iskosa, ali pogodio je stativu. Par minuta kasnije, Gomez je sam istrčao pred Livakovića, no vratar Dinama sjajno je reagirao i spasio Modre. Bez obzira na dominaciju i bolju igru, Atalanta je smanjila ritam, nastojeći sačuvati prednost i ne pretjerano riskirati u posljednjim minutama.

Većih prilika više nije bilo i Atalanta je zasluženo slavila s 2:0. Sreća u nesreći je što Atalanta nije stigla onu pobjedu Dinama iz Maksimira te u slučaju istog broja bodova, prednost ima zagrebački sastav. Za kraj, treba istaknuti sjajnu podršku Bad Blue Boysa koji su svih 90 minuta bodrili Dinamo i u potpunosti nadglasali talijanske navijače. Bez ijednog incidenta i problema, pokušali su dati Dinamu potreban vjetar u leđa. Nažalost, večeras nije išlo, ali trebat će jednaka podrška 11. prosinca kada na Maksimir dolazi Manchester City.

Liga prvaka, 5. kolo:
Atalanta – Dinamo 2:0

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Atalanta2:0Dinamo
Manchester City1:1Šahtar
1Manchester City 616:4+1214
2Atalanta 68:12-47
3Šahtar 68:13-56
4Dinamo 610:13-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!