Košarka

Bogdanović igra u formi života, briljantnim drugim poluvremenom spasio Jazzere od poraza u Memphisu

Branimir Korać • subota, 30.11.2019.
Bogdanović igra u formi života, briljantnim drugim poluvremenom spasio Jazzere od poraza u Memphisu
Foto: EPA

Utah Jazz stigao je do pobjede u gostima kod Memphis Grizzliesa sa 103:94, a još jednom ove sezone ogromne zasluge za pobjedu Jazzera nosi Bojan Bogdanović...

Jazeri su bili u rupi, gubili su velikom razlikom na poluvremenu i izgledalo je da će upisati osmi poraz. Memphis je igrao s puno samopouzdanja, Jonas Valančiunas radio je probleme i Rudyju Gobertu i Memphis je 24 minute izgledao dosta dobro.

Međutim Jazzeri ove sezone kada je najpotrebnije mogu računati na Bojana Bogdanovića. Hrvatski reprezentativac odigrao je nevjerojatno drugo poluvrijeme, ubacio je čak 26 poena u tom razdoblju i Jazzeri su iz minus 15 na odmoru na kraju došli do plus devet.

Bogdanović je nastavio oduševljavati raznovrsnošću koju posjeduje, zabijao je kako je htio i otkud je htio. Trica, ulaz, "mid range", birajte, jednostavno je bio nezadrživ.

Minutu i 40 prije kraja ubacio je tricu iza bloka za 100:94, zatim asistirao Royceu O'Nealu za novu tricu i 103:94 te na najbolji način dovršio posao.

Ono što nije bilo dobro bio je nastup Joea Inglesa koji je bio potpuno van utakmice, a šutom i Mikea Conleyja koji se htio iskazati protiv svog Memphisa, ali nije to bila njegova večer.

Spahijin Memphis imao je odličnog Valančiunasa, bljeskove je pokazivao vrlo potentni Ja Morant, a više se očekivalo od Jarena Jacksona koji je odradio dosta skromnu utakmicu.

Bogdanović je na kraju za 34 minute na parketu ubacio 33 poena (8/12 za dva, 4/8 za tri, 5/6 slobodna) uz osam skokova i dvije asistencije dok je Donovan Mitchell pratio s 20 poena, ali i 7/22 iz igre. 13 poena manje od Bojana i dvije ispucane lopte više.

Kod Memphisa Valančiunas je završio s 22 poena i 17 skokova.

NBA:
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 94:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!