Automoto

Hamilton slavio i u Abu Dhabiju i došao korak bliže Schumacheru

Jan Šneler • nedjelja, 01.12.2019.
Hamilton slavio i u Abu Dhabiju i došao korak bliže Schumacheru
Foto: EPA

Utrkom u Abu Dhabiju zaključena je još jedna sezona u Formuli 1, a Lewis Hamilton došao je do šestog naslova u svojoj karijeri...

Gotova je još jedna sezona u Formuli 1. Lewis Hamilton došao je do pobjede u posljednjoj utrci sezone, njegovoj 84. u karijeri te se upisao u povijest. S ovim naslovom, kojeg je potvrdio još ranije, preskočio je legendarnog Juana Manuela Fangija, a samo je još jedan velikan ispred njega - Michael Schumacher.

Legendarni Nijemac ima sedam naslova i čak 91 pobjedu u karijeri. Britanac je na 84, što znači da u slučaju osam pobjeda sljedeće sezone postaje najbolji svih vremena. Sada dodatno postaju uzbudljivije one priče kako Ferrari želi od 2021. angažirati britanskog vozača. Kakva bi to tek priča bila!

Što se tiče same utrke, Hamilton je uvjerljivo slavio ispred Maxa Verstappena, a treće mjesto trenutno drži Charles Leclerc. Kažemo trenutno jer se još uvijek istražuje moguće nepravilnosti oko goriva. U slučaju da Leclerc bude diskvalificiran, Daniel Ricciardo koji je na 11. mjestu upisat će bod.

Ovom utrkom završena je još jedna sezona koja je prošla potpuno u znaku Mercedesa čiji vozači su bili najbolji. Hamilton je upisao 11 pobjeda, Valtteri Bottas četiri. Ferrarijevi vozači Leclerc i Sebastian Vettel zajedno tri.

Sada slijedi nešto duža pauza, a ljubitelji ovog sporta doći će na svoje 15. ožujka kada će krenuti nova sezona u Melbourneu na Velikoj nagradi Australije. Bit će nešto promjena u rasporedu. Izbačena je Velika nagrada Njemačke, a po prvi put nakon 1985. u kalendar se vraća Velika nagrada Nizozemske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!