Košarka

Cibona dočekuje Igokeu: "Poredak može zavarati nekog tko nije upućen u situaciju"

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 05.12.2019.
Cibona dočekuje Igokeu: "Poredak može zavarati nekog tko nije upućen u situaciju"
Foto: FaH

Pred košarkašima Cibone utakmica je protiv Igokee, a susret su najavili trener Ivan Velić i igrač Marko Ramljak. Obojica se slažu kako trenutni poredak nije realan odnos snaga...

Cibona će u sklopu desetog kola regionane ABA lige biti domaćin Igokei koja trenutno ima samo jednu pobjedu. Trener Ivan Velić kazao je da moraju igrati kao momčad.

"Što se tiče Igokee sigurno da njihov položaj na ljestvici ne odgovara njihovoj kvaliteti. To je iskusna i izuzetno moćna ekipa koja ima iznimnu individualnu kvalitetu. Zadnja dva poraza su im bila jako nesretna, na jedan posjed. Sigurno su po kvaliteti i budžetu iznad nas, međutim, mi ćemo pokušati prvenstveno gledati sebe i svoju igru, da budemo na tragu onoga što smo pružili u posljednjoj utakmici protiv Primorske. Jedino na taj način možemo funkcionirati, igrati kao tim i pokušati iskontrolirati skok, biti agresivni na lopti i nametnuti se s agresivnošću. U takvom stanju možemo doći do pobjede."

Cibona će svoju utakmicu odigrati u "Dvojci" Doma sportova.

"Malo jeste otežavajuća okolnost što ne igramo u Draženovom domu, ali imamo lijepe uspomene iz Doma sportova od prošle sezone tako da se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a da ćemo dati sve od sebe da dođemo do još jedne pobjede. U to sam uvjeren."

Susret je najavio i Marko Ramljak koji kaže da nije realno da ta momčad ima samo jednu pobjedu.

"Igokea je vrlo lako mogla imati i pet pobjeda. Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu tako da poredak može zavarati nekog tko nije upućen u situaciju. Nije realno da takva ekipa ima samo jednu pobjedu. Nisu našli još timsku igru, još se traže i oslanjaju na individualnu kvalitetu igrača. Moramo iskoristiti priliku, ali neće biti nimalo lako zaustaviti takvu skupinu igrača."

Recept je ponoviti utakmicu protiv Primorske gdje se borilo sve do zadnje minute.

"Moramo odigrati na tragu utakmice s Primorskom gdje smo svi dali sve od sebe, od prve do zadnje minute. Igrali smo jednu čvrstu obranu, kakvu i trebamo igrati da bi ”iščupali” i dobivali utakmice. Mislim da je to ključ pobjede i u ovoj utakmici i smatram da ćemo to i ostvariti i povezati četiri pobjede u ABA ligi. To bi bio izvrstan rezultat, znamo koliko je to teško napraviti. Nadam se da će nas navijači podržati na tom putu kako bi produljili ovaj niz."

KK Cibona

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!