Rukomet

IHF na neodređeno suspendirao izbornika mađarske ženske reprezentacije

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.12.2019.
IHF na neodređeno suspendirao izbornika mađarske ženske reprezentacije
Foto: EPA

Nakon žestokog govora na konferenciji za medije poslije dvoboja Svjetskog prvenstva rukometašica između Mađarske i Rumunjske, mađarski izbornik Kim Rasmussen suspendiran je na neodređeno oko svih rukometnih aktivnosti...

Iz IHF-a je stigla odluka o suspenziji Kima Rasmussena, izbornika mađarske ženske reprezentacije, koji je izrazio nezadovoljstvo suđenjem u dvoboju protiv Rumunjske verbalnim napadom na suce.

Na konferenciji za novinare nakon susreta, Rasmussen je poručio kako smatra da suci i delegat imaju nešto osobno protiv njega i da su zato tako sudili, sve to upotpunio je nizom psovki i IHF je izrekao suspenziju. Ona još uvijek nema vremenski okvir, izrečena je na neodređeno, a očekuje se odluka o njenom trajanju uskoro.

Rasmussen ima zabranu obavljanja bilo kakvih rukometnih aktivnosti, a nagađanja o trajanju suspenzije su šarolika pa se tako spominje razdoblje i od tri mjeseca pa do onog od čak više od godinu dana.

Teško je procijeniti što će IHF odlučiti, a Rasmussen se naknadno ispričao kada je shvatio što je napravio.

"Nisam trebao tako reagirati, bila je to pogreška, žao mi je. Htio bih se ispričati IHF-u i Mađarskom rukometnom savezu kao i delegatu susreta. Na deset sekundi izgubio sam glavu i našao se u ekstremnoj situaciji prvi put u karijeri. Vodila se velika bitka u završnici susreta, bio je potpuni kaos, a onda sam dobio pitanje koje me je pogodilo, bio sam u stanju šoka."

Rasmussen će se žaliti na odluku i sa svojim odvjetnikom razmiotriti kako smanjiti kaznu kada dobiju rješenje i kada bude poznato njeno trajanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!