Rukomet

Hrstić: "Na Croatia kupu isprobat ćemo neke stvari koje smo uvježbavali"

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 03.01.2020.
Hrstić: "Na Croatia kupu isprobat ćemo neke stvari koje smo uvježbavali"
Foto: Pixsell

Dok su reprezentacije Katara i BiH, igrale susret otvaranja Croatia kupa u Žatiki, hrvatska muška seniorska reprezentacija trenirala je u dvorani hotela Diamant.

Nije kao što bi mnogi mogli pomisliti došla pogledati uživo svoje suparnike koji će testirati njihovu spremnost uoči Europskog prvenstva. Izbornik Lino Červar poslao je u Žatiku snimatelja Zorana Čulka, pa je već tijekom večeri, a osobito će tijekom subotnjeg prijepodneva dobiti mogućnost pogledati i analizirati što su to pokazale ekipe koje vode Bilal Šuman (BiH) i Valero Rivera (Katar).

Ako je suditi prema raspoloženju igrača i žaru s kojim treniraju od Nove godine kada su se konačno okupili kompletni, Hrvatska spremno dočekuje turnir u Poreču. Protiv reprezentacije BiH koja, kao i Hrvatska ide na Europsko prvenstvo, odnosno Katara kojega sredinom siječnja čeka Azijsko prvenstvo, Lino Červar će isprobati svih 18 igrača koje je doveo u Poreč. Naravno, kao i mnoge druge reprezentacije nastojat će ponešto sakriti, jer sasvim je jasno da nas naši suparnici u Grazu i nadajmo se Beču snimaju i skautiraju.

"Imamo malo vremena, to je točno, ali pokušavamo sve da se ekipa uigra i da se pripremimo za ono što nas očekuje. Priliku na Croatia Cupu će dobiti svi igrači, uigravat ćemo naš sustav igre, pokušat ćemo naći neka rješenja koja ćemo iskoristiti za utakmice na Europskom prvenstvu", istaknuo je Červar.

Susret jedva čeka Matej Hrstić.

"Treniramo, sve je super i nadam se da ćemo tako završtiti pripreme. Na Croatia Cupu mislim da ćemo probati neke nove stvari koje smo uvježbavali. Ove dvije utakmice će nam dobro doći za to."

Hrvatska prvi susret Croatia kupa igra sutra, 4. siječnja u 16 sati i 50 minuta, uz izravni prijenos na RTL-u.

AUTOR: HRS

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!