EP 2020., Skupina D, 1. kolo, 10.01.2020, 18:15 h
Francuska
Francuska 25:28 Portugal

Portugal zna kako s Francuzima: Pobjeda u kvalifikacijama nije bila slučajna

Mihaela Bradovski • petak, 10.01.2020.
Portugal zna kako s Francuzima: Pobjeda u kvalifikacijama nije bila slučajna

Francuski rukometaši upisali su poraz u premijernom dvoboju skupine D Europskog rukometnog prvenstva. Nakon pobjede u kvalifikacijskom ciklusu Portugal je od Dinartovih izabranika bio uspješniji i ovog petka. Susret prvog kola završio je rezultatom 28:25 za Portelu i društvo...

Francuska i Portugal treći put su se sastali u kratkom roku. Nakon što su Portugalci bili bolji u kvalifikacijama na svom parketu s 33:27, Francuzi su uzvratili s 33:24. Međutim, u Trondheimu se pokazalo da ta portugalska pobjeda nije bila slučajna, jop jednom su svladali Dinartove izabranike, ovaj put s 28:25.

S devet izgubljenih lopti i tek dvije obrane vratarskog dvojca Gerard - Genty, izabrana vrsta Didiera Dinarta zaključila je prvih pola sata igre. Odsutni čuvari mreže te brojne pogreške na drugom dijelu terena ostavile su Francusku na -1 pri odlasku na predah, ali treba istaknuti kako je bezidejnost u francuskom napad reakcija ne kompaktnu i pokretnu portugalsku obranu.

Paulo Jorge Pereira itekako može biti zadovoljan izdanjem svoje obrambene linije u drugoj polovici prvog poluvremenu u kojem su njegovi izabranici zatvorili sve pokušaje Francuza. Taj period od 19. do 30. minute slobodno se može staviti pod naslov 'od Karabatića do Karabatića' jer jedino je Nikola u istom periodu uspio poentirati - u razmaku od 11 minuta.

S druge su strane s desnog krila, s vanjskih pozicija, ali i iz dva kontranapada pogađali Portela, Magalhaes, Branquinho i dva puta Gomes i Portugal je dvije minute prije odlaska na odmor stigao do 12:9. Točku na i prvog dijela stavio je Karabatić četvrtim svojim zgoditkom za, na kraju, puno ugodnih 11:12.

Yann Genty u nastavak je startao obranom, Dinart je u igru ubacio Melvyna Richardsona i iako je Portugal još nekoliko minuta uspijevao igrati 'po svom', Francuska je nakon osam minuta prebacila prednost na svoju stranu. 22-godišnji član Montpelliera u tom je periodu postigao tri zgoditka iz jednako toliko pokušaja i uskoro je portugalska klupa bila primorana pozvati minutu odmora.

Iako tada s minimalnom prednosti na svojoj strani, daleko su francuski rukometaši bili od izdanja koje su priželjkivali, ali i od prilike da pozitivno okončaju ovo prvo kolo. Kada je Guigou zaradio prve dvije minute isključenja za Francusku u ovom susretu, Portugal je još jednom hrabro prihvatio priliku i preko Luisa Frade, a zatim i vratara Quintane točno na polovici drugog dijela stigao do novih +2.

Tek u posljednjih šest, sedam minuta Francuskoj se otvorila prilika za nekoliko vezanih brzih napada. Precizni su tada bili Remili i dva puta Lagarde, no nakon perioda igre pogodak za pogodak minutu i pol do kraja, pri minimalnom vodstvu Portugala prvo je isključen Fabregas, a odmah potom i Guigou i kada se tome pridodao prekršaj u napadu, odnosno deveta obrana Quintane francuski sastav i nije zaslužio više od 25:28 poraza.

U pobjedničkom sastavu pet je pogodaka uz stopostotan učinak postigao Branquinho, a po četiri su se puta u listu strijelaca upisivali i Ferraz i Gomes. S druge strane jednako su toliko puta uspješni bili Karabatić i Fabregas dok je jedan više pogodak postigao Dika Mem. Genty je na kraju skupio šest obrana, Gerard jednu, ukupno dvije manje od Quintane na portugalskim vratima.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Francuska25:28Portugal
Norveška32:26Bosna i Hercegovina
1Norveška 394:80+146
2Portugal 383:8304
3Francuska 382:79+32
4Bosna i Hercegovina 373:90-170

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!