EP 2020., Skupina D, 2. kolo, 12.01.2020, 18:15 h
Francuska
Francuska 26:28 Norveška
Norveška

Francuska ide kući, Norveška sa sjajnim Sagosenom zasluženo slavila

Branimir Korać • nedjelja, 12.01.2020.
Francuska ide kući, Norveška sa sjajnim Sagosenom zasluženo slavila

Francuska je upisala i drugi poraz na ovom Europskom prvenstvu i neće proći u drugi krug. Nakon poraza od Portugala, upisan je poraz i od Norveške...

Malo tko je mogao pretpostaviti da će Francuska već nakon dva kola ispasti iz igre za prolaz. Sjajna Norveška uzela je oba boda i nakon Portugala i ona je stvorila probleme Francuzima i upisala je pobjedu.

Norveška je od početka susreta stavila rezultat pod svoju kontrolu i bolje izgledala na parketu. Igrala je smislenije, tečnije i brže te da nije bilo četiri obrane Gerarda u prvih 12 minuta, tko zna gdje bi Francuska bila tako brzo.

Svejedno je bila u problemima, Norveška je u 15. minuti vodila 7:4, svoje napade rješavala je dosta brzo, a s druge strane, Francuzi su gubili lopte, nabijali se na obranu i osim nekoliko lijepih proigravanja prema Fabregasu na crtu, nije dobro reagirala.

Intencija Norvežana bila je jasna, pokušati napasti Francusku dok još nije postavljena obrana, bili su i sami svjesni da će u igri šest na šest biti u problemima. Sagosen je tu praktički bio jedini koji si nešto može iskreirati u takvom napadu.

Francuzi su se počeli buditi sredinom prvog poluvremena kada su polako smanjivali zaostatak, a u 23. minuti 800. reprezentativnim pogotkom Luca Abaloa Francuska je izjednačila na 10:10, a Abalo iz kontre ubrzo donosi prvo vodstvo Francuzima 12:11.

Razlog pada Norvežana je u biti dobar obrambeni posao Francuske nakon 7:4, u napadu se nisu više tako lako gubile lopte, a brzo su se vraćali u obranu te stvarali probleme Norveškoj.

Na odmor se otišlo uz vodstvo Francuske 15:14 što je na kraju bio sjajan rezultat za Dinartove igrače, posebno nakon svega što se događalo u prvih 10-15 minuta susreta.

U drugi dio bolje je ušla Francuska koja vodila i 18:15, ali Norveška se opet vratila, preuzela vodstvo i kontrolu nad rezultatom.

Nakon što je Bergerud obranio pokušaj Grebillea, Sagosen je u 50. minuti pogodio za 24:22 i alarm na francuskoj klupi, međutim Bergerud brani dva pokušaja Francuza, a Reinkind zabija za 25:22 devet minuta do kraja.

Francuska se nije predala i na nešto više od pet minuta prije kraja došla je na 26:25 golom Remilija nakon što je na drugoj strani Reinkind iz teške pozicije pucao pokraj gola.

Gullerud je krasnim golom vratio Norvežane na dva razlike, a nakon koraka Francuza, Norveška je u zadnje dvije minute desetim golom Sagosena otišla na 28:25.

Ostalo je premalo vremena da bi Francuzi nešto napravili, Remili je smanjio zaostatak na 28:26, Norvežani izgubili loptu, a kada je Abalo promašio pola minute prije kraja, sve je bilo jasno.

Norveška će s Portugalom ići u drugi krug i prije toga odlučiti o prvom mjestu u skupini, a s druge strane Francuska i BiH igraju za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Portugal27:24Bosna i Hercegovina
Francuska26:28Norveška
1Norveška 394:80+146
2Portugal 383:8304
3Francuska 382:79+32
4Bosna i Hercegovina 373:90-170

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!