EP 2020., Skupina E, 2. kolo, 13.01.2020, 20:30 h
Danska
Danska 24:24 Mađarska
Mađarska

Danci na rubu ispadanja, Mađari drže njihovu sudbinu u svojim rukama!

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.01.2020.
Danci na rubu ispadanja, Mađari drže njihovu sudbinu u svojim rukama!

Danska je u velikim problemima. Nakon dva kola ima samo bod i ako u zadnjem kolu Mađarska ne izgubi protiv Islanda, Danska će ispasti! U drugom kolu Mađari su bili bliže pobjedi, ali Danska je izvukla barem bod za 24:24.

Francuzi su ispali, a vrlo blizu toga su i Danci. Danska nakon dva kola ima samo jedan osvojen bod, Island je nedostižan na četiri, a Mađari imaju tri. Ako Mađarska ostane neporažena u zadnjem kolu protiv Islanda, što nije nemoguće, Danska će zavrspiti s nastupom na Europskom prvenstvu.

Nakon poraza od Islanda svjetski i olimpijski prvaci po prve su bodove krenuli protiv Mađarske koja je uspješno arhivirala susret prvog kola i koja je svoje nada što se dvoboja drugog kola tiče, položila na eventualno zaustavljanje danskih kontri.

Ono što nije pošlo za rukom Rusiji u susretu s Islandom, Mađari su protiv Danske uspješno ostvarili od prve minute. Danci su u prvih pola sata postigli tek dva brza pogotka, a treba naglasiti kako izabrani sastav Istvana Gulyasa niti u jednom trenutku prije odlaska na odmor nije bio u rezultatskom minusu.

U 19. minuti Mikler stiže do treće obrane, na drugoj je strani uspješan bio Mathe, a kada je odmah pritom isključen Zachariassen danska je klupa hitno zatražila minutu odmora. Dvije minute kasnije Mađari su poveli s 10:6, no mogućnost dodatnog povećanja vodstva prekinuo je Landin nakon čije su obrane uslijedile najbolje minute njegova sastava u tom prvom poluvremenu.

Redom su mađarsku mrežu pogađali Kirkelokke, Mensah Larsen i dva puta Bramming i pet minuta prije završetka prvog dijela semafor Malmö Arene pokazao je 10:10. Tri minute kasnije Landin je upisao devetu obranu, ali nakon kratkog perioda igre pogodak za pogodak ponovno je bolje reagirala Mađarska.

Hrabro su Mađari s igračem manje, a pri 11:11, ostavili prazna vrata, uspjeli postići pogodak, a nakon što su se snage ponovno izjednačile točku na i prvog dijela stavio je Mathe za sjajnih 13:11.

Od povratka na teren pa do 38. minute igralo se pogodak za pogodak da bi potom idućih šest minuta danska vrsta ganjala izjednačenje. Za 18:18 pogodio je Mensah Larsen nakon 15. obrane Landina, no zadovoljstvo Danaca nije dugo trajalo. Na brzinu su +2 na svoju stranu vratili Nagy i Balogh.

U posljednjih deset minuta ušlo se pri istoj razlici i s puno više nervoze u danskim redovima. Najveći dio odgovornosti u dresu Mađarske preuzeo je Balogh koji je s četiri vlastita nanizana pogotka držao svoj sastav na tih velikih dva prednosti.

Zvuči gotovo nevjerojatno da je Landin do 55. minute skupio fantastičnih 18 obrana, a sastav Nikolaja Jacobsena i dalje je u napadu bezuspješno rudario ne bi li prvenstvo izjednačio, a zatim u samoj završnici pokušao iskoristiti eventualnu psihološku prednost.

Upravo se takav scenarij počeo odvijati nakon što je Zachariassen pogodio za 23:23, Landin upisao 20. obranu, a tri minute prije kraja Rene Toft Hansen uspješno zaključio jedan dugi napad svog sastava.

Igra živaca nastavila se do samog kraja, u posljednjih 60 sekundi ušlo se pri 24:24, dugo je, predugo trajao danski napad, za mađarski je ostalo tek osam sekundi i na kraju je ova velika bitka završila podjelom bodova.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Island34:23Rusija
Danska24:24Mađarska
1Mađarska 374:67+75
2Island 383:77+64
3Danska 385:83+23
4Rusija 376:91-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!