Rukomet

Austrijanci puni komplimenata: 'Hrvatska je vrlo snažna momčad s igračima svjetske klase na svim pozicijama'

Branimir Korać • srijeda, 15.01.2020.
Austrijanci puni komplimenata: 'Hrvatska je vrlo snažna momčad s igračima svjetske klase na svim pozicijama'

Hrvatska nastup u drugoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu otvara protiv Austrije, domaćina koji je sjajno odradio prvu fazu...

Hrvatska je u Beču favorit, ali blagi. Austrija ima ogromnu podršku s tribina, kao što je Hrvatska imala i u Grazu, prve tri utakmice odigrala je kao u transu.

"Bit će stvarno teška utakmica. Moramo biti realni, oni su favoriti", ističe austrijski izbornik, Slovenac Aleš Pajovič.

Janko Božović je u sjajnoj formi, igra odlično i jedan je od najopasnijih Austrijanaca. Inače sin legendarne Stanke Božović, bivše reprezentativke Austrije i zvijezde Hypa.

"Hrvatska je vrlo snažna momčad s igračima svjetske klase na svim pozicijama. Ako budemo igrali kao protiv Sjeverne Makedonije uz dobru obranu, sjajnog vratara, onda ćemo definitivno imati šanse", ističe Božović.

Lino Červar jedno vrijeme trenirao je Božovića stoga ga austrijski reprezentativac sjajno poznaje.

"Pravi lisac, za mene jedan od najboljih trenera u svijetu. Jako puno sam naučio od njega, na igri Hrvatske vidi se koliku pozornost stavlja na obranu."

Pajovič priznaje kako ga prilično brine ta hrvatska 5-1 obrana.

"Ta izvrsna 5-1 obrana stvorila je puno problema Bjelorusiji, Srbiji i Crnoj Gori. Moramo pronaći način kako doći do laganih golova. Puni smo samopouzdanja. Uz snažnu obranu te Božovića i Bilyka u napadu, sve je moguće."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!