Rukomet

Božović: 'Hrvatska je momčad svjetske klase, ali sami smo si krivi'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.01.2020.
Božović: 'Hrvatska je momčad svjetske klase, ali sami smo si krivi'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu protiv Austrije 27:23, a Austrijanci žale za propuštenim prilikama za spuštanje na minus tri. Slažu se kako je prvo poluvrijeme bilo ključno.

Izbornik Austrije Aleš Pajovič nije bio nezadovoljan, poraz je prihvatljiv, svjestan je razlike u kvaliteti.

"Poraz s četiri gola zaostatka je u redu, Hrvatska je bila favorit, vidjeli smo koliko je dobro igrala. U prvom poluvremenu imali smo previše respekta, a u drugom dijelu imali smo dvije velike prilike kod 24:20 koje nismo iskoristili. U drugom dijelu bili smo kompaktniji. Sada igramo protiv sjajnih igrača i dečkima sam rekao da uživaju. Dečki moraju vjerovati u sebe u narednim utakmicama", kaže Pajović, a sljedeći protivnik bit će Španjolska.

Jedan od boljih pojedinaca kod Austrije bio je Gerald Zeiner koji je u određenim trenucima bio jedan od rijetkih koji je pronalazio rješenje protiv hrvatske obrane.

"Dosta toga smo zeznuli u prvom poluvremenu, ali nismo se prestali boriti. Mogli smo na ulasku u zadnjih deset minuta doći na minus tri, ali svejedno smo ponosni. Šteta što smo izgubili, ali smo mučili Hrvatsku dosta dugo. Dolaze nam novi teški susreti, ali dat ćemo sve od sebe."

Janko Božović je potpuno ukočen i Austrijanci od njega nisu imali koristi u ovom susretu. Protiv hrvatske obrane nije pronalazio rješenje.

"Hrvatska je momčad svjetske klase, ali sami smo si krivi. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, nismo koristili prilike i to je stvaralo razliku. U drugom poluvremenu smo se snažno borili, sretan sam zbog ova dva boda koja imamo, ali nadam se da ćemo u narednim utakmicama igrati malo bolje."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!