Košarka

Aldridge i DeRozan vodili Spurse do pobjede nad Heatom

Matej Kačan • ponedjeljak, 20.01.2020.
Aldridge i DeRozan vodili Spurse do pobjede nad Heatom

U matineji NBA nedjelje od 21 sat su San Antonio Spursi kod kuće svladali Miami Heat sa 107:102...

San Antonio Spursi i Miami Heat su franšize koje su igrale neka od najlegendarnijih NBA finala, a oboje pamte neke bolje dane. No u nedjeljnom ranijem NBA terminu su ove dvije ekipe odigrale jednu utakmicu koja nas je podsjetila na neke prošle dane i staromodniju košarku.

Obje ekipe su potegle mnogo više šuteva za dva nego za tri, a utakmicu je odlikovala velika borbenost i rezultatska neizvjesnost kako je susret išao kraju. Tako u drugom poluvremenu nitko nije imao prednost u dvoznamenkastoj sferi.

Susret je krenuo u egalu, a na prvu osjetniju prednost od 11 poena Heat vodi sjajni Duncan Robinson koji veže tri trice. Spurse je na manji zaostatak od tri poena vratila mini serija Pattyja Millsa i Lonnieja Walkera IV. Egal ostaje do nove mini serije Spursa koju predvode Marco Belinelli uz dvije trice LaMarcusa Aldridgea pa Spursi vode s čak 12 razlike.

No Bam Adebayo i Jimmy Butler sa svojih 8:0 postavljaju za Heat prihvatljivih 60:54 u korist domaćina na poluvremenu. Egal je ostao do samog kraja susreta, a posljednje vodstvo je Heat imao pet minuta prije kraja nakon 8:0 serije koju je vodio Goran Dragić. No Spursi su odmah odgovorili sa svojih 9:0 preko Aldridgea, DeRozana i Belinellija te je time susret odlučen jer nije bilo vremena za novi povratak Miamija.

Aldridge je kod Spursa ubacio 21 poen, a na rubu triple-doublea bio je DeRozan s 20 poena uz po devet skokova i dodavanja. Kod Heata je najbolji bio Bam Adebayo s 21 poenom uz sjajnih 16 skokova. Luka Šamanić nije ulazio u igru kod Spursa.

NBA, nedjelja:
San Antonio Spurs - Miami Heat 107:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!