Rukomet

Power ranking: Može li Hrvatska skinuti Norvešku s trona?

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 24.01.2020.
Power ranking: Može li Hrvatska skinuti Norvešku s trona?

Sudionici polufinala nalaze se na prve četiri pozicije našeg power rankinga, ali tu su i zasluženo, ne samo zbog plasmana u polufinale. Jednostavno su pokazali najviše...

Predzadnji Power ranking, u posljednjem ćemo samo usporediti konačni učinak i službenu ljestvicu s prvim power rankingom. U ovaj predzadnji koji radimo prema subjektivnom dojmu, polufinalisti drže prve četiri pozicije, a ostatak društva je neovisno o plasmanu posložen prema onome što je pokazao. Naravno, rezultati i dojam ne idu uvijek ruku pod ruku stoga sam poredak niti ne odgovara ljestvici.

1. (2.) Norveška

Norveška je pokazala najviše u dosadašnjem dijelu Prvenstva. U svim susretima je bila dominantna ili u najmanju ruku bolji protivnik. Nadamo se da je došlo vrijeme za lošiji dan i da će Hrvatska zaustaviti taj norveški stroj.

2. (1.) Španjolska

Španjolci su bili vrlo uvjerljivi u baš svim susretima do dvoboja protiv Hrvatske. Tu se vidjelo kako ipak ima i lošijih strana i kada je Hrvatska zaigrala kvalitetnije u završnici susreta, ujedno se i Španjolska našla u problemima. Nijanse dijele ove četiri reprezentacije s vrha pa tako i Španjolsku i Norvešku te Španjolsku i Hrvatsku.

3. (4.) Hrvatska

Hrvatska je prvi put ostala bez pobjede u zadnjem susretu u skupini kada je remizirala protiv Španjolske. Vratila se iz visokog zaostatka, ali nije uspjela zadržati prednost u finišu susreta, međutim dojam je bio pozitivan iako se vidjelo kako ima još dosta prostora za napredak. Neka baš s Norveškom odigra svoju savršenu utakmicu.

4. (3.) Slovenija

Slovenija je jedina među polufinalistima koja je osjetila kako je to izgubiti. Upisala je dva poraza i to protiv Mađarske koji ju je mogao jako skupo stajati te poraz protiv Norveške kada je sve već bilo riješeno. Ti porazi ne znače nužno da je najslabija u ovom društvu, ali ipak malo ruše vrijednost.

5. (7.) Portugal

Portugalci mogu biti prezadovoljni nastupom na ovom Europskom prvenstvu. Na kraju su dogurali do susreta za peto mjesto, vratili su se na veliku scenu i to im je najvažnije. U nekim susretima stvarno su impresionirali, posebno u dvobojima protiv Španjolske i Švedske kojima su održali rukometnu lekciju.

6. (10.) Njemačka

Njemačka je u sedam utakmica upisala pet pobjeda i dva poraza, a porazi su stigli u susretima praktički protiv jedinih protivnika iz onog gornjeg doma europskog rukometa. I protiv Španjolske i protiv Hrvatska upisan je poraz te pet ostalih pobjeda nije ništa značilo u borbi za polufinale. Ipak pet pobjeda, bez obzira na snagu protivnika, treba respektirati.

7. (6.) Mađarska

Do zadnjeg kola Mađari su bili u igri za prolaz, u biti su imali sve u svojim rukama dva kola prije kraja i onda su se potpuno raspali. Prvo poraz od Švedske pa totalni raspad protiv Portugala i Mađarska je izgubila "break" prednosti iz dvoboja sa Slovenijom te ostala bez prolaza. No svejedno je zadovoljila, oslabljena je došla na Prvenstvo i igrala važnu ulogu u izbacivanju Danske.

8. (5.) Švedska

Šveđani su veliko razočaranje. Ovo Prvenstvo pamtit će samo po razočaravajućim nastupima, totalnom psihološkom padu nakon poraza od Slovenije, katastrofalnom porazu od Portugala, noćnom izleti glavnih igrača usred Prvenstva, ali ako je nešto pozitivno, barem se oprostila s dvije pobjede ako je to može imalo razveseliti.

9. (9.) Island

Islanđani su majstori raspadanja u ključnim trenucima. Iz natjecanja u natjecanje sposobni su zaprijetiti glavnim kandidatima za visok plasman, ali nikako ne mogu ostvariti kontinuitet dobrih nastupa. Tako je bilo i ovdje, imali su ogromnu sinusoidu u nastupima.

10. (8.) Austrija

Borili su se, trudili, kao domaćini htjeli pokazati koliko vrijede, ali realno Austrija nije prvi razred europskog rukometa i ne možemo reći da ima potencijal za to postati. Može se ipak reći da je odigrala u skladu s mogućnostima. Iza nje su od onih koji su ušli u drugi krug u našem poretku ipak ostali Bjelorusi i Česi.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!