Rukomet

Sarmiento: 'Svi znamo da Hrvati imaju pobjednički gen, ali i mi smo dobri'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.01.2020.
Sarmiento: 'Svi znamo da Hrvati imaju pobjednički gen, ali i mi smo dobri'

Jedan od najiskusnijih Španjolaca, vanjski igrač francuskog St. Raphaela Daniel Sarmiento, vrlo cijeni Hrvatsku, ali i puno očekuje od finalnog dvoboja...

Neće biti jednostavno niti Španjolskoj, niti Hrvatskoj, ove reprezentacije se predobro poznaju i mogu očekivati tešku bitku. Hrvatsku cijeni Daniel Sarmiento, srednji vanjski St. Raphaela koji je nebrojeno puta stajao na putu Hrvatskoj.

"Svi znamo da Hrvati imaju pobjednički gen, ali i mi smo dobri, zato smo i ovdje. Znamo da će utakmica biti jako teška, ali imamo adute za svladati ih", kaže iskusni Daniel Sarmiento.

Sarmiento dodaje kako Hrvatska ima neke od najboljih igrača svijeta i to će Španjolskoj otežati posao.

"Da bi pobijedili Hrvatsku, morate stvari raditi jako, jako dobro. To je vrlo kompletna momčad s puno iskustva i tri ili četiri igrača koji su među najboljima na svijetu."

Španjolski reprezentativac ističe važnost rotiranja tijekom ovako velikog natjecanja.

"Teško je biti na 100 posto ako ne rotirate dovoljno i kada igrate sa samo osam ili devet igrača. Mi smo rotirali cijelu momčad, svi su bili uključeni i to vam daje mali plus."

Španjolskoj je ovo treće uzastopno finale, poražena je u Poljskoj, slavila u Hrvatskoj i sada se nada novoj tituli.

"Nije bilo lako, bio ke to težak put, pun napornog rada i visokih zahtjeva, ali istovremeno i prekrasan. Ova generacija zaslužuje još jedan trofej. Sada smo tu i napravit ćemo sve da to i ostvarimo."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!