Nogomet

Stanković: 'Ne znam je li Azerbajdžan ikada završio utakmicu bez postignutog pogotka'

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 30.01.2020.
Stanković: 'Ne znam je li Azerbajdžan ikada završio utakmicu bez postignutog pogotka'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija u futsalu sjajno je krenula u Elitnom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, svladala je na startu Azerbajdžan s 2:0...

Hrvatska je upisala veliku pobjedu 2:0 protiv Azerbajdžana, odigrala je sjajnu utakmicu i na kraju osvojila vrlo bitne bodove. Izbornik Mato Stanković bio je vrlo zadovoljan nakon susreta.

"Mi smo očekivali ovako težak susret, svi u futsalu znaju da Azerbajdžan nema veze s Azerbajdžanom, to je iransko-azerbajdžanski Brazil. Stoga smo očekivali upravo ovakav dvoboj, ali u većem smo dijelu bili dominantni, iako su oni došli iz druge jakosne skupine, a mi i iz treće. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, uključujući i obranu na razini savršenstva, te smo zasluženo pobijedili. Ne znam je li Azerbajdžan ikada završio utakmicu bez postignutog pogotka, no odigrali smo maksimalno, bez prevelike širine, a već u četvrtak imamo novu utakmicu te se moramo odmoriti i ponoviti ovakvu partiju protiv Slovačke. Nema više slabih reprezentacija, svatko može pobijediti svakoga, i ne smijemo ući prepotentno u taj ogled, nego moramo biti vrhunski kako bismo mirno dočekali subotnji okršaj s Rusijom."

Žarko Luketin u nekoliko navrata je odlično reagirao i spasio Hrvatsku od primljenog gola.

"Slijedi nam Slovačka, a najteže je igrati utakmice u kojima smo unaprijed pobijedili, tada nas uvijek dočeka neko iznenađenje. Međutim, mi smo vrlo iskusna momčad, svi imamo puno utakmica za klubove i reprezentaciju u svojim nogama, i mislim da nećemo podcijeniti Slovačku. Znamo da su Slovaci dobri i kvalitetni, ali smatramo da smo ipak na razini iznad njih."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2020. u 17:37
    Lažeš
    Obrisan korisnik
  • Dinko Bilich30.01.2020. u 11:11
    Stankoviću. u 5 sekundi sam saznao da jest. Protiv Španjolske 4.veljače 2018.recimo
    Dinko Bilich