Košarka

Krajina prvo ime Rige u porazu, Markota i Rogić skromni

Matej Kačan • utorak, 04.02.2020.
Krajina prvo ime Rige u porazu, Markota i Rogić skromni
Foto: Pixsell

U utorak je na rasporedu posljednje, 14. kolo Fibine Lige prvaka, a na tri terena su svoje utakmice odigrali i Hrvati. Kristijan Krajina jedini je prebacio granicu od 10 poena, dok je Roko Rogić s Nymburkom jedini upisao pobjedu...

Utakmica Gaziantepa i Mornara u Turskoj je trebala biti i obračun dva Hrvata pod obručima, ali je Ivan Buva propustio utakmicu kod domaćina. Damir Markota je za Mornar nastupio, ali nije bio na svojoj maksimalnoj razini pa je u 18 minuta ubacio pet poena (1/3 iz igre od čega 0/2 trica, 3/3 slobodna bacanja) uz šest skokova.

Gaziantep je bez prevelikog stresa slavio s 86:79, a prvo ime kod pobjednika je bio Šarunas Vasiliauskas sa 16 poena uz šest skokova i osam asistencija. Kod Mornara koji je tako porazom završio svoje natjecanje je najviše ubacio bivši NBA igrač Isaiah Whitehead koji je za 24 poena potrošio 18 lopti, a uhvatio je i šest skokova uz četiri dodavanja.

Ništa uspješnija nije bila ni VEF Riga koja je kod kuće vodila Nižnji iz Novgoroda s osam poena prednosti, da bi gosti odigrali sjajnih posljednjih deset minuta te su s 25:10 došli do 81:74 pobjede. Prvo ime Rige u porazu je bio Kristijan Krajina. Iako nije zabio najviše hrvatski je centar potrošio tek osam lopti za 12 poena (6/8 iz igre bez trice i bacanja), a uhvatio je i osam lopti za valorizaciju 20.

21 poen je ubacio Lester Medford, ali mu je za to trebalo 15 ispucanih lopti, a imao je i pet izgubljenih pa je završio sa slabijom valorizacijom od Krajine. Kod gostiju je sjajan bio Brandon Brown s 24 poena i čak 11 dodavanja.

Jedinu pobjedu od Hrvata je ostvario Roko Rogić koji je s Nymburkom kod kuće slavio protiv Peristerija. Vodili su gosti s 31:26 nakon prve dionice, ali su u narednih 20 minuta ubacili tek 22 poena te su prosuli sve pa je češka momčad slavila s 84:72. Nymburk je tako s 12-2 završio grupmnu fazu Lige prvaka kao ekipa s najboljim omjerom u natjecanju.

Rogić je odigrao nešto manje od 18 minuta, ali nije bio egzekucijski raspoložen s dva poena uz 1/3 iz igre bez slobodnih bacanja. Zato je radio druge stvari na terenu pa je uhvatio pet skokova, od čega dva u napadu, a podijelio je i četiri asistencije te je ukrao jednu loptu.

Povukao je Deishuan Booker s 25 poena za 24 minute, dok je kod poraženih 18 poena uz pet skokova i četiri dodavanja ubacio bivši šuter Zadra Steven Gray.

FIBA Liga prvaka, 14. kolo:
Nymburk - Peristeri 84:72
Gaziantep - Mornar 86:79
Riga - Nižnji Novgorod 74:81

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!