Košarka

Škrljevo pometeno u Gmundenu, ništa od polufinala

Matej Kačan • srijeda, 05.02.2020.
Škrljevo pometeno u Gmundenu, ništa od polufinala
Foto: Pixsell

Košarkaši Škrljeva ispali su u četvrtfinalu Alpe Adria Cupa. Nakon domaćeg slavlja protiv Gmundena, u Austriji se dogodio debakl te Swansi prolaze zbog bolje koš razlike u dva susreta...

Košarkaši Škrljeva nisu prošli u polufinale Alpe Adria Cupa. Nakon domaćeg 90:76 slavlja protiv Gmundena, austrijska je momčad uzvratila na svom terenu te je sa 101:78 nadoknadila zaostatak iz prvog susreta za ukupan prolaz dalje.

Već na koncu prve dionice je bilo 31:19 za napadački raspoloženog domaćina, ali bi i s tom razlikom hrvatska momčad prošla dalje. Još je bolje situacija po Škrljevo izgledala na poluvremenu kad je zaostatak smanjen na devet poena.

No drugo poluvrijeme odigrano je ispod svake razine. Već s trećom dionicom Gmunden je stigao na 18 razlike te je Škrljevo u posljednjoj dionici trebalo smanjiti rezultat za tek dva poena kako bi izborilo prolaz. No dogodilo se upravo suprotno te je domaćin s 19:14 u posljednjih deset minuta podigao rezultat na sigurnih 101:78 i mjesto u polufinalu.

Kod Gmundena je Friedrich ubacio 22 poena uz devet dodavanja, dok je dva poena manje zabio kapetan Murati. Škrljevu nije pomogao ni poslovično sjajni Nik Slavica koji je apsolutni vođa ekipe otkako je došao. Slavica je ubacio 24 poena uz 12 skokova i dva dodavanja, ali i sedam izgubljenih lopti.

Alpe Adria Cup, četvrtfinale:
Gmundena - Škrljevo 101:78

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!