Tenis

Vesely i Gerasimov u borbi za naslov u Puneu

Jan Šneler • subota, 08.02.2020.
Vesely i Gerasimov u borbi za naslov u Puneu
Foto: Pixsell

Odigrana su oba polufinalna meča na ATP turniru u indijskom Puneu, a za naslov će se boriti Jiri Vesely i Egor Gerasimov...

Češki tenisač Jiri Vesely ili Bjelorus Egor Gerasimov osvojit će naslov u Puneu. Njih dvojica su slavila u polufinalnim mečevima, a u slučaju pobjede u finalu, Čehu će to biti drugi naslov, a Gerasimovu tek prvi ATP naslov u karijeri.

Vesely je napravio sjajan posao protiv drugog nositelja Ricardasa Berankisa. U stilu Ive Karlovića, nakon tri seta i tri tie-breaka, Vesely je došao do slavlja. Pogodio je čak 28 aseva i upisao sedam dvostrukih grešaka, a u više od tri sata dugom meču napeto je bilo u svakom setu.

Prvi je pripao Berankisu, ali u sljedeća dva sigurniji je bio Vesely. Naročito u drugom setu kada je imao čak 95% osvojenih poena na prvom servisu.

U drugom meču slavio je osmi nositelj Gerasimov koji je nakon dva seta bio bolji od Jamesa Duckwortha. Prvi set također je završio tie-breakom u kojem je Bjelorus bio puno bolji i poveo sa 7:2. U drugom setu, Australac se dugo držao, ali u ključnom trenutku Gerasimov radi break i automatski osvaja set i meč.

ATP Pune, polufinale:
Jiri Vesely (Češka) - Ricardas Berankis (Litva, 2) (8)6:7 7:6(3) 7:6(7)
James Duckworth (Australija, 6) - Egor Gerasimov (Bjelorusija, 8) (2)6:7 4:6

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!