Tenis

Nikola Mektić ispao već na startu turnira u Rotterdamu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.02.2020.
Nikola Mektić ispao već na startu turnira u Rotterdamu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nikola Mektić nije uspio proći u četvrtfinale turnira u Rotterdamu u konkurenciji parova. S domaćim igračem Wesleyjem Koolhofom poražen je u dva seta...

Na jednoj strani stajali su mladi igrači koje se smatra za dolazeće zvijezde u singlu, a na drugoj strani specijalisti za igru u parovima i to s već dovoljno iskustva i dobrih rezultata. Na kraju se dogodilo iznenađenje i igrači u parovima upisali su poraz.

Nikola Mektić i Wesley Koolhof u Rotterdamu su postavljeni za treće nositelje, ali posptuno neočekivano poraženi su na startu od inače odličnih igrača u singlu Felixa Auger-Aliassimea i Huberta Hurkacza.

Prvi set izgubili su sa 6:3 uz jedan break sredinom seta, a u drugom setu odluka je pala u 13. igri. Prije toga Mektič i Koolhof propustili su čak pet set lopti. U tie-breaku su ušli u minus 6:2, ukupno su spasili čak šest meč loptu, ali nisu i sedmu te su izgubili tie-break s 11:9.

Kanađanin i Poljak tako neočekivano prolaze u četvrtfinale gdje još ne znaju protivnike. Na ovom turniru nastupa i Mate Pavić i to u paru s Benoitom Paireom. Oni u prvom kolu igraju protiv drugih nositelja Pierre-Hugues Herberta i Nicolasa Mahuta.

Rotterdam, parovi, prvo kolo:
Felix Auger-Aliassime/Hubert Hurkacz (Kanada/Poljska) - Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) 6:3, 7:6(9)

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!