Tenis

Nino Serdarušić krenuo pobjedom na Challengeru u Cherbourgu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.02.2020.
Nino Serdarušić krenuo pobjedom na Challengeru u Cherbourgu
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić dobro je otvorio nastup na Challengeru u Cherbourgu. Prvi protivnik bio mu je Norvežanin Viktor Durasovic...

Nino Serdarušić upisao je pobjedu na startu Challengera u Cherbourgu i može biti zadovoljan svojim prvim nastupom. Protivnik mu je bio Viktor Durasovic, norveški reprezentativac, koji je 49 mjesta lošije plasiran na ljestvici od Serdarušića te trenutno drži 339. mjesto.

Ovo im je bio drugi međusobni dvoboj, prvi put sastali su se prošle godine na Challengeru u Budimpešti gdje je Norvežanin slavio vrlo glatko sa 6:2, 6:2. Osveta je stigla u Cherbourgu, doduše Serdarušić je imao više problema i teže je došao do pobjede.

U prvom setu igrači su razmijenili breakove dosta rano, Serdarušić je stigao do prednosti i poveo d 3:1, ali odmah nakon toga dozvolio je protivniku dolazak do 0:40 te se Durasovic vratio u set. Kada je kod 4:3 Serdarušić ponovno oduzeo servis Durasovicu, izdržao je u svom gemu, spasio jednu break loptu i uzeo set sa 6:3.

U drugi set bolje je ušao Durasovic koji je poveo s 3:0, ali hrvatski tenisač imao je spreman odgovor. Kod 3:1 došao je do 15:40, vratio izgubljeni servis i sve do završnice seta nije više bilo prilika za break. Kod 6:5 imao je Durasovic set loptu na servisu Serdarušića, ali nije je iskoristio. Odluka je pala u 13. igri gdje je Serdarušić iskoristio četvrtu meč loptu, usput je spasio jednu set loptu i s 10:8 prošao je u drugo kolo.

U drugom kolu Serdarušić igra protiv 12. nositelja Zdeneka Kolara koji je bio slobodan u prvom kolu.

Challenger Cherbourg, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska) - Viktor Durasovic (Norveška) 6:3, 7:6(8)

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!