Košarka

Jusup nakon pobjede u derbiju: 'Moramo biti značajno bolji'

Petar Jenjić • četvrtak, 13.02.2020.
Jusup nakon pobjede u derbiju: 'Moramo biti značajno bolji'
Foto: Pixsell

Trener Zadra Danijel Jusup prokomentirao je pobjedu protiv Sonik Puntamike i plasman u polufinale Kupa. Najavio je i dvoboj protiv Splita za koji je istaknuo da ne zaostaje previše za njegovom momčadi po pitanju rostera...

Sinoć smo u zadarskom derbiju, u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića, gledali dvoboj Zadra i Sonik Puntamike, a do pobjede je stigla momčad Danijela Jusupa koja je slavila sa 99:73.

Tijekom susreta bilo je potrebe za promjenom obrane kod Zadra. Trener Jusup kazao je da su time uspjeli zbuniti protivnika.

"Krenuli smo s jednom obranom, nije išlo, pa smo promijenili i počeli preuzimati. Tu smo ih malo zbunili pa smo tu situaciju tako zatvorili."

Sada slijedi polufinalna utakmica. Momčadi Zadra na noge stiže još neugodniji Split kojem se u sastav vratio Pavle Marčinković.

"Ako mislimo proći, morat ćemo puno bolje. Split ne zaostaje za Zadrom po rosteru, a povratkom Pavla Marčinkovića dobili su puno i jako su motivirani. Moramo biti značajno bolji. Allena nisam čuvao ovoga puta, kao protiv Hermesa, već kod njega na početku nisam vidio što sam trebao vidjeti. Junaković je igrao s energijom i nadahnuto. Zadar je sigurno imao najtežeg protivnika. Po mom mišljenju, Sonik je zaista neugodan", dodao je Jusup, a prenosi stranica HKS-a.

Trener Sonika Šime Kraljević bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi. Istaknuo je dao se takvom igrom može napraviti iskorak naviše.

"Čestitam momčadi Zadra na zasluženoj pobjedi, a mi možemo biti zadovoljni prikazanim. To što smo imali nekoliko crnih rupa, protiv ozbiljne ekipe kao što je Zadar, te crne rupe trebamo skratiti. Dogovorili smo se na poluvremenu kako ćemo krenuti, ali nismo se uspjeli sastaviti, nismo imali protok napadačke igre. S ovakvim pristupom i igrom možemo napraviti iskorak."

FOTO: Marko Dimic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!