Zimski sportovi

Robinson sjajnom drugom vožnjom do slavlja u Kranjskoj Gori, Vlhova ipak druga

Matej Kačan • subota, 15.02.2020.
Robinson sjajnom drugom vožnjom do slavlja u Kranjskoj Gori, Vlhova ipak druga
Foto: Pixsell

U Kranjskoj Gori je završen veleslalom u ženskoj konkurenciji Svjetskog skijaškog kupa. Pobjednica je na kraju Alice Robinson koja je sjajnom drugom vožnjom na vrhu preskočila Petru Vlhovu koja je bila vodeća nakon prvog dijela utrke...

Novozelanđanka Alice Robinson pobjednica je ženskog veleslaloma koji se u subotu vozio u slovenskoj Kranjskoj Gori. Robinson je nakon prve vožnje bila druga s 24 stotinke zaostatka za Petrom Vlhovom, ali je drugu vožnju odradila izvrsno pa je sav zaostatak nadoknađen.

Na kraju je Robinson imala vrijeme od 1:54.32, a Vlhova je završila druga iako je imala dobro treće vrijeme druge vožnje. Nije bilo dovoljno pa je zaostatak Slovakinje za vodećom 34 stotinke. Na postolje se popela i domaća predstavnica Meta Hrovat koja je i nakon prve vožnje bila treća, ali je odvozila slab drugi dio pa joj se s istim vremenom pridružila i Wendy Holdener koja je bila četvrta nakon prve vožnje.

Peta je tako ostala Marta Bassino, dok je šesta još jedna Slovenka Tina Robnik. Druga u ukupnom poretku Svjetskog kupa Federica Brignone je u prvoj vožnji bila šesta, ali je plasman pokvarila tek 16. vremenom druge vožnje što joj je donijelo ukupno osmo mjesto.

Najviše je drugom vožnjom profitirala Katharina Liensberger koja je nakon prvog dijela bila tek 24., ali je sa sjajnih 57.06 imala drugo vrijeme druge vožnje pa je skočila na 11. mjesto. Hrvatska skijašica Leona Popović je startala kao 36., ali je odustala u prvoj vožnji.

Vlhova je ovim drugim mjestom skočila na drugu poziciju u ukupnom poretku za veleslalom iza Brignone, dok u ukupnom poretku za veliki kristalni globus iste dvije skijašice polako smanjuju zaostatak za Amerikankom Mikaelom Shiffrin koja nije nastupila ni ovaj vikend.

Svjetski skijaški kup, Kranjska Gora, veleslalom (Ž):
1. Alice Robinson (NZL) 1:54.32
2. Petra Vlhova (SVK) +0.34
3. Meta Hrovat (SLO) +1.59
3. Wendy Holdener (SUI) +1.59
5. Marta Bassino (ITA) +1.60
6. Tina Robnik (SLO) +1.65
7. Michelle Gisin (SUI) +1.78
8. Federica Brignone (ITA) +2.04
9. Tessa Worley (FRA) +2.18
10. Sara Hector (SWE) +2.19
...
Leona Popović (HRV) DNF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!