Košarka

Team LeBron odnio pobjedu, natjecateljski jedan od najboljih All-Star susreta novijeg doba

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.02.2020.
Team LeBron odnio pobjedu, natjecateljski jedan od najboljih All-Star susreta novijeg doba

U vrlo uzbudljivom All-Star dvoboju momčadi kojima su kapetani bili LeBron James i Giannis Antetokounmpo, pobjedu je odnio Team LeBron. Bilo je gusto, ali Anthony Davis s linije slobodnih bacanja donio je pobjedu 157:155...

Teško se sjetiti je li ikada All-Star dvoboj bio ovako natjecateljski nastrojen. Novi sustav natjecanja unio je dodatnu zanimljivost, igrači ga hvale, a i na kraju su se potrudili odigrati obranu, boriti se za pobjedu i smanjiti ekshibicijski, a pojačati natjecateljski dio.

Proteklih godina sve glasnije su bile kritike All-Star dvoboja koji se sveo na uvježbavanje zakucavanja i šuteva za tricu što je stavljeno iznad samog natjecateljskog dijela i puka atrakcija nije bila dovoljna da bi se gledatelji zadovoljili.

Ovdje se stoga promijenio sami sustav, dodana je velika doza zanimljivosti i kompetitivnosti. Svaka četvrtina bila je nova priča, a igralo se u humanitarne svrhe što je definitivno pomoglo.

Posebna priča je zadnja četvrtina koja se igrala tako da se kao cilj stavljalo broj poena vodećeg nakon tri dionice plus 24 i tko prvi dođe do te brojke.

Cilj je tako postavljen na 157 poena, a Team LeBron prvi je dostigao tu granicu te odnio pobjedu.

Igralo se bez vremenskog limita za trajanje četvrtine, a Team LeBron bolje se snašao. Upravo James doveo ga je do vodstva 156:153 nakon čega je Joel Embiid izvukao dva slobodna bacanja i smanjenje na 156:155. Odmah je na drugoj strani došlo do mismatcha, Lowry je ostao na Antoniju Davisu i napravio prekršaj. Davis je prvo bacanje promašio, ali drugo pogodio za pobjedu 157:155.

U konačnici je bilo ukupno i 35 osobnih pogrešaka što potvrđuje kako se igralo kudikamo ozbiljnije, a pozitivne reakcije sa svih strana daju za pravo ovakvom načinu odigravanja ovog dvoboja.

Titulu MVP-a odnio je Kawhi Leonard koji je ujedno i prvi koji je osvojio ovaj trofej koji je sada nazvan po Kobeu Bryantu. Leonard je susret završio s 30 poena (8/14 trica) i sedam skokova, po 23 poena dodali su LeBron James (šest asistencija) i Chris Paul (šest asistencija) dok je 20 poena ubacio Anthony Davis (devet skokova).

U Teamu Giannis, kapetan Giannis Antetokounmpo ubilježio je 25 poena i 11 skokova, Kemba Walker dodao je 23 poena (5/11 trica), Joel Embiid 22 uz deset skokova, Rudy Gobert 21 uz 11 skokova dok je Trae Young završio s deset poena i deset skokova.

NBA All-Star:
Team Giannis - Team LeBron 155:157

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!