Košarka

Vranković: 'Ono što nas čeka u Splitu vrhunski je spektakl za sve ljubitelje sporta'

Petar Jenjić • utorak, 18.02.2020.
Vranković: 'Ono što nas čeka u Splitu vrhunski je spektakl za sve ljubitelje sporta'
Foto: Pixsell

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković, tajnik Josip Vranković i izbornik Veljko Mršić složni su u jednom: olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu trebao bi događaj godine u Hrvatskoj...

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković najavio je olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu koji je na rasporedu od 23. do 28. lipnja. Uz Hrvatsku, tu će biti Njemačka, Rusija, Tunis, Meksiko i Brazil.

"Turnir u Splitu veliki je događaj, nadamo se dobroj atmosferi. Nadamo se da će momčad biti kompletna i da ćemo svi biti zdravi. Očekujemo plasman na Olimpijske igre, uskoro kreću i kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U petak igramo protiv Švedske nakon čega igramo s Nizozemskom. Ove dvije utakmice su nam jako bitne za daljnju situaciju. Nakon toga očekuje nas završnica prvenstva Premijer lige te nakon toga pripreme za turnir."

Sličnih je razmišljanja i tajnik HKS-a Josip Vranković koji je dodao da FIBA sve diže na jedan viši nivo, u odnosu na Eurobasket 2015. godine.

"Po meni je to najvažnija manifestacija u 2020. godini u hrvatskom sportu, a sam značaj je i težina protivnika, sustav i način organizacije. FIBA sve podiže na višu razinu od pristupa Eurobasketu 2015. godine. Zahvalio bih se premijeru RH i Vladi što su prepoznali ovu akciju. Ono što nas čeka u Splitu vrhunski je spektakl za sve ljubitelje sporta, a posebno košarke. Do turnira radit ćemo na animaciji i promociji košarke te iskoristiti priliku kako bismo košarku podigli na još višu razinu."

Kao i za sve ostale, i za Hrvatsku je cilj plasman na Olimpijske igre. Glasna podrška s tribina trebala bi dati dodatan vjetar u leđa igračima.

"Nadam se da ćemo u petak pred domaćom publikom pokazati dobru igru i doći do pobjede. Očekujemo da će dvorana Dražena Petrovića biti ispunjena i da ćemo s navijačima stvoriti pozitivnu atmosferu, kako pred ovu zadnju kvalifikacijsku utakmicu u ovom krugu protiv Nizozemske, tako i pred olimpijski turnir u Splitu. Kad ovo završimo, krećemo s pripremama za splitski turnir, razgovarat ćemo sa svim igračima kako bismo bili spremni dočekati ljetnu akciju", kazao je izbornik Veljko Mršić.

FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!