Košarka

Problemi s ozljedom: Karl-Anthony Towns van terena najmanje dva tjedna

Marjan Kreševac • subota, 22.02.2020.
Problemi s ozljedom: Karl-Anthony Towns van terena najmanje dva tjedna

Nastavlja se plaćanje danka neprestanom igranju u okviru NBA lige. Posljednji igrač koji će izbivati s terena je Karl-Anthony Towns, a radi se o lomu lijevog zgloba...

Igranje u visokom ritmu i pod konstantnim opterećenjem u NBA ligi povlači za sobom i čitav niz ozljeda kod igrača. Posljednji za kojeg je potvrđeno da se radi o ozbiljnijoj ozljedi je zvijezda Minnesota Timberwolvesa Karl-Anthony Towns. Towns je propustio posljednji susret svoje momčadi prije All-Star vikenda, a sada je i službeno potvrđeno da će izbivati s terena najmanje dva tjedna.

Kod Townsa radi se o lomu lijevog zgloba, a potvrdio je to nalaz magnetske rezonancije. Nakon potvrde težine ozljede, Towns je u tretmanu medicinske službe Timberwolvesa koja će nakon dva tjedan ponovno procijeniti njegovo stanje u vidu povratka na teren ili eventualnog nastavka rehabilitacije.

Towns je jedan od stožernih igrača Minnesote koji je u dosadašnjim susretima u sezoni bilježio 26.5 koševa i 10.8 skokova te će njegov učinak svakako nedostajati momčadi. Nakon što je u tradeu Minneapolis napustio Andrew Wiggins, sada je sve palo na leđa novopridošlog D'Angela Russella. Kako će se on snaći u toj ulozi, ostaje za vidjeti.

Napomenimo samo da je u svoje prve tri sezone Towns imao "sreće" i izbjegao ozljede. Ove godine to nije slučaj i ovo mu je druga ozbiljnija ozljeda, propustio je već 15 susreta zbog ozljede lijevog koljena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!