Tenis

Borna Ćorić do nove pobjede i ulaska u polufinale Rija!

Petar Jenjić • subota, 22.02.2020.
Borna Ćorić do nove pobjede i ulaska u polufinale Rija!

Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira koji se ovaj tjedan održava u Riju. Hrvatski tenisač u dva je seta bio bolji od Talijana Lorenza Sonega...

Nakon jako slabog ulaska u sezonu, Borna Ćorić napokon na jednom turniru igrao vrlo dobro te dolazi do pobjede. Noćas je u četvrtfinalu Rija stigao do nove pobjede.

Hrvatski tenisač i peti nositelj izborio je polufinale nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Lorenza Sonega sa 7:6, 6:3 nakon dva sata i deset minuta igre.

Meč je bio prekidan zbog kiše, ali je ipak na kraju odigran. U prvom setu, kod vodstva 5:4, Sonego je imao dvije set lopte na servis Ćorića, no hrvatski tenisač spasio je obje. Nakon toga spasio je još jednu te izborio tie-break koji dobiva sa 7:5.

U drugom setu hrvatski tenisač napravio je break kod vodstva 3:2 te tako lomi meč. Sonego je ostao na osam neiskorištenih break šansi u dvoboju.

Za ulazak u finale turnira slijedi mu meč protiv trećeg nositelja Cristiana Garina kojeg je svladao prošle sezone u Hertogenboschu.

ATP Rio de Janeiro, četvrtfinale:
Borna Ćorić (hrvatska, 5) - Lorenzo Sonego (Italija) 7:6 (5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!