Nogomet

Slavia čvrsto drži vrh češke lige, Petar Musa strijelac prvog pogotka

Matej Kačan • subota, 22.02.2020.
Slavia čvrsto drži vrh češke lige, Petar Musa strijelac prvog pogotka
Foto: Pixsell

U susretu 22. kola češke 1. Lige Slavia iz Praga je s 2:0 svladala Opavu i povećala svoju prednost na vrhu tablice, a strijelac prvog pogotka na susretu bio je hrvatski napadač Petar Musa...

Odavno je češko nogometno prvenstvo izgubilo na zanimljivosti u samom vrhu. Bez obzira na posrtaj kod Bohemiansa u posljednjem kolu Slavia iz Praga uvjerljivo drži prvo mjesto, a ono je učvršćeno 2:0 pobjedom protiv fenjeraša Opave.

Nije Opava realno što imala tražiti u Pragu pa je kući otišla s dva gola u mreži uz tek tri upućena udarca na Slavijin gol. Moglo bi se reći i da je Opava dosta dugo i odolijevala s obzirom na odnos snaga, a gostujući blok je prvi probio baš hrvatski napadač Petar Musa u 32. minuti.

Potomak škole NK Zagreba i bivši igrač Intera iz Zaprešića koji je u Češkoj već duže vrijeme se vratio u Slaviju s posudbe u Liberecu u kojem je bio sjajan sa sedam golova u 17 nastupa.

Od ove zime je ponovno u Slaviji te je zaslužio minute jer je protiv Bohemiansa odigrao svih 90 minuta, a sada je odigrao 71 za prvi gol u dresu Slavije ove sezone i ukupno osmi u češkoj ligi. Musa je u 32. minuti spremno dočekao jednu odbijenu loptu te ju je precizno poslao u donji lijevi kut, a s tim osmim golom je na diobi trećeg mjesta liste strijelaca češke 1. Lige.

Nije daleko ni od vrha jer prvo mjesto dijele četvorica s po 10 golova pa bi Musa uz povjerenje kakvo trenutno uživa lako moguće mogao i do samog vrha lige. Konačnih 2:0 je postavio Tecl u 84., a upravo je on zamijenio usu u 72. minuti susreta.

Slavia je prva na češkoj tablici s 57 bodova u 22 kola, a slijedi Plzen s 44 te Jablonec s 38 bodova.

Češka 1. Liga, 22. kolo:
Slavia prag - Opava 2:0

FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!