Košarka

Simultanka Tatuma nedovoljna, Lakersi slavili kod kuće u NBA klasiku

Matej Kačan • ponedjeljak, 24.02.2020.
Simultanka Tatuma nedovoljna, Lakersi slavili kod kuće u NBA klasiku

LA Lakersi svladali su Boston Celticse na otvaranju NBA nedjelje. Možda i najveći košarkaški dvoboj je u Staples Centru završio sa 114:112 za domaće Lakerse...

Dvoboj LA Lakersa i Boston Celticsa u europskom terminu bio je poslastica kakvu prekooceanski NBA ljubitelji rijetko dobiju. Ne samo da je u tako atraktivnom terminu na rasporedu bio dvoboj dvije najveće i najtrofejnije NBA franšize, već i obje ekipe ove sezone pucaju na najviše ciljeve.

Sama utakmica nije razočarala jer je ponudila sve. najveće NBA rivalstvo ima novo poglavlje pa smo u Staples Centru mogli vidjeti i prave obrane, nezaustavljive zvijezde te infarktnu završnicu, a na kraju svega su slavili Lakersi sa 114:112.

Nakon početne prednosti Lakersa od 12:3 su Celticsi brzo uhvatili egal te se činilo kako će se prva četvrtina završiti podjednako, ali su se Lakersi odvojili ulaskom igrača s klupe. Ostao je na terenu Anthony Davis, a uz njega su povukli Rajon Rondo i Kyle Kuzma pa nakon 12 minuta domaćin ima 28:19.

To se nastavilo i početkom druge dionice, a onda u drugoj četvrtini kreće Jayson Tatum koji simultankom vraća Celticse u egal. Pridružili su se i Jaylen Brown te Hayward i prednost Lakersa na poluvremenu je 56:54 tek zahvaljujući LeBronu Jamesu i Davisu.

U drugom poluvremenu se igra Lakersa svela isključivo na najbolji dvojac, a tako se nije moglo razbiti žilave Celticse koji su napadački igrali sve bolje i zabijali sve više. Kad je Tatum opet krenuo u svoju seriju prednost Bostona je došla da 75:68 i Lakersi su bili u ozbiljnim problemima.

Kao i u prvom dijelu, Lakersi se popravljaju u petorci kad s klupom ostaje Davis. Opet je malo povukao Kuzma, dodao se Davis Caldwell-Pope i na koncu treće dionice opet imamo egal i 87:87. Četvrta dionica se svela na mini serije pa je prvih 5:0 Celticsa je odgovorio Dwight Howard sa svoja četiri vezana poena.

Kliknula je petorka s Jamesom, Kuzmom, Davisom i Howardom koja je obrambeno dosta toga mogla obraniti, a u napadu se Kuzma dodao glavnom dvojcu pa Celticsi s Tatumom i Brownom ne bježe previše.

Ključna se serija dogodila u posljednjoj minuti pri 110:108 za Boston. James je vezao tri poena, Davis je dodao dva bacanja, a Celticsi su gubili lopte. Nakon još malo bacanja ja pri 114:112 za Lakerse posljednji napad na sebe preuzeo Tatum, ali mladić nije pogodio i Lakersi slave.

Lakerse je u ovom klasiku vukao sjajni Davis s 32 poena uz 13 skokova, a poslovično raznovrstan bio je James s 29 poena uz osam skokova i devet dodavanja. Pojačanje s klupe Kuzma je ubacio 16 poena.

Tatum je za goste odigrao inspiriranu utakmicu u kući njegovog nedavno preminulog idola Kobea Bryanta. Mlada zvijezda Bostona je gledatelje u Staplesu podsjetila na njihovog heroja s 41 poenom uz mnoge sekvence nezaustavljivog zabijanja s poludistance, ali sam nije mogao. Najbolje mu se pridružio Brown s 20 poena.

NBA nedjelja:
LA Lakers - Boston Celtics 114:112

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!