Košarka

Dario Šarić vrlo dobar, Sunsima ipak poraz protiv Raptorsa

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2020.
Dario Šarić vrlo dobar, Sunsima ipak poraz protiv Raptorsa

Phoenix Sunsi upisali su poraz u noćašnjem susretu u NBA ligi protiv Toronto Raptorsa. Dario Šarić odigrao je vrlo dobru utakmicu i bio je među najboljim pojedincima Sunsa...

Dugo su Toronto Raptorsi odolijevali, igrali su vrlo dobro i nisu dopustili Raptorsima preokret, ali na kraju ipak nisu izdržali i poraženi su 123:114. Sjajno su krenuli, prvo poluvrijeme odradili su vrlo dobro te se činilo da bi mogli do pobjede, ali kako je susret odmicao, tako su sve ozbiljniji Raptorsi preuzimali kontrolu.

Devet minuta prije poluvremena Cameron Johnson ubacio je tricu kojom su Raptorsi poveli 50:33. U tim trenucima izgledalo je kao da će Raptorsi biti kažnjeni za loš ulazak u utakmicu, posebno nije funkcionirala obrana, no stvari su se ubrzo počele mijenjati.

Toronto je polako smanjivao zaostatak, a Norman Powell je već šest minuta prije poluvremena spustio na jednoznamenkastu razliku. Na odmoru je bilo prihvatljivih 68:61, prihvatljivih nakon onih 17 razlike.

Potjera Raptorsa za Sunsima nastavila se i u drugom dijelu, a na polovici treće dionice gosti su zakucavanjem Pascala Siakama poveli 79:78. Još jednom su Sunsi odgovorili i vratili prednost na svoju stranu u zadnjoj dionici, osam minuta prije kraja vodili su 100:94, ali kvalitetniji osti ipak su se još jednom vratili u susret.

Serijom 11:2 Toronto je vratio prednost i do kraja susreta više nijednom nije ju ispustio. Završilo je 123:114 za Toronto koji je prekinuo niz od tri uzastopna poraza, a Sunsi su upisali četvrti poraz u nizu.

Još lošija stvar za domaćina je to da su ostali u završnici susreta bez Deandrea Aytona koji je zbog ozljede napustio parket i pitanje je koliko će pauzirati.

Pascal Siakam predvodio je Raptorse s 33 poena (5/9 trica) i sedam skokova, Kyle Lowry dodao je 28 poena, šest asistencija i pet skokova dok je Norman Powell ubacio 26 poena. Pomoć s klupe pružio je Chris Boucher s 19 poena i 15 skokova.

U domaćem sastavu Devin Booker ubacio je 22 poena uz deset asistencija, Cameron Johnson dodao je 21 poen (5/13 trica), Ricky Rubio 16 poena i deset asistencija, a Deandre Ayton 13 poena i 14 skokova.

Dario Šarić bio je vrlo dobar kod Sunsa sa 16 poena (4/5 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna), tri skoka i dvije asistencije.

NBA:
Phoenix Suns - Toronto Raptors 114:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!