Ostali sportovi

Za vikend u Splitu Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske, Perković i Mihaljević zvijezde natjecanja

Sportnet, Branimir Korać • petak, 06.03.2020.
Za vikend u Splitu Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske, Perković i Mihaljević zvijezde natjecanja
Foto: Pixsell

U subotu i nedjelju na splitskom Parku mladeži održava se Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske, a na njemu će nastupiti i Sandra Perković i Filip Mihaljević...

Hrvatska je atletska velesila, barem kada su u pitanju bacačke discipline u kojima su naši atletičari imali mnogo uspjeha proteklih godina. Naravno, Sandra Perković, svjetska kraljica diska, zvijezda je poznata širom zemaljske kugle, ali nije jedina čije ime odzvanja atletskim svijetom. Naročito u posljednjih mjesec dana kada nas sve oduševljava ASK-ov bacač kugle Filip Mihaljević. Stasiti 25-godišnjak iz Livna pokorio je europsku konkurenciju u dvorani, triput u manje od mjesec dana srušio nacionalni rekord i osvojio World Indoor Tour u svojoj disciplini. Trijumfalno se Mihaljević vratio iz Beograda gdje je 27. veljače kuglu bacio do impresivna 21,84 m čime je izjednačio vlastiti rekord na otvorenom. Fanstatičan početak godine Filip će zaključiti u subotu u svom Splitu, na tradicionalnom Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske.

"Dvoranska sezona je bila savršena, zbilja na vrhunskoj razini još od početka priprema u prosincu. Naravno da sam zadovoljan, pomičem granice rekorda, a još je važnije što sam uhvatio kontinuitet hiceva preko 21 metra, čini mi se da ih je bilo 15 na četiri mitinga. Osjećam se odlično, samopouzdanje je na vrhuncu i dobru formu želim potvrditi kod kuće u Splitu. Nisam ovdje bacao duže vrijeme, uistinu se veselim suboti" rekao je Mihaljević.

Bacanje kugle za zimskom PH na rasporedu je u subotu u 13 sati, prethodno će na bacalište izaći Sandra Perković čija je disciplina zakazana za 12 sati. Nema sumnje, ljubiteljima atletike sprema se poslastica na Parku mladeži.

"Nema posebnih ciljeva osim želje da nastavim kontinuitet dobrih nastupa, da bacim kuglu preko 21 metar i zadržim dvoranski prosjek. Zdrav sam i spreman, nadam se lijepom vremenu pa vjerujem da bi publika mogla uživati", istaknuo je Mihaljević.

Nakon Splita slijedi kratak odmor, šteta je što je otkazano dvoransko SP u Kini, ali Filip se priprema za još veće stvari. Redom za nastup na Dijamantnoj ligi u Dohi 17. travnja, Hrvatska ima čovjeka među kuglačkom bacačkom elitom.

"Dovoljno je reći da je Filipovih 21,84 iz Beograda sedmi rezultat svih vremena u Europi. Sve je plod kvalitetnog rada, analiza i priprema te odlične fizičke pripreme koja je osnovni preduvjet za mentalnu snagu koju Filip ima. Radit ćemo jako i dalje, cilj je još više se približiti vrhu i ostati među elitom što duže", istaknuo je Mihaljevićev trener Marko Mastelić, mladi stručnjak iz splitskog ASK-a.

Svjetska kugla nikad nije bila jača, Hrvatska osim Mihaljevića ima i odličnog Stipu Žunića koji se polako vraća nakon ozljede. S razlogom je ponosan predsjednik Saveza Ivan Veštić, ujedno i predsjednik ASK-a.

"Imamo vrijednost i nastojimo je očuvati, zadovoljstvo nam je što će Filip još dugi niz godina biti član našeg ASK-a i trudit ćemo se osigurati mu najbolje uvjete. Hrvatska atletika je jaka u kontinutetu, imamo se razloga radovati budućnosti i svemu što nas čeka u predstojećoj sezoni", rekao je Veštić.

Subota prijepodne, Park mladeži, u 12 sati Sandra Perković u bacanju diska te u 13 sati Filip Mihaljević u bacanju kugle. Svjetska atletska elita u Splitu.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!