Košarka

NBA ne oprašta: Cubanu kazna od 500 tisuća dolara zbog vrijeđanja sudaca

Jan Šneler • subota, 07.03.2020.
NBA ne oprašta: Cubanu kazna od 500 tisuća dolara zbog vrijeđanja sudaca

NBA liga vrlo je stroga prema vlasnicima klubova i košarkaškim djelatnicima koji oštro nastupaju prema sucima, a to je ponovno otkrio i vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban...

Karizmatični američki milijarder i vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban strogo je kažnjen zbog kritiziranja i vrijeđanja sudačke trojke nakon poraza njegove momčadi od Atlanta Hawksa. Prije malo više od dva tjedna, suci su pogriješili tako što su, čak i s gledanjem videosnimke, dozvolile poen Atlanti premda je postignut nakon isteka napada.

Cuban, žestok kao uvijek, nije slegnutih ramena to pratio već je nakon susreta žestoko napao suce na parketu, a svoj komentar na incident ostavio je i na društvenim mrežama. Također, u klubu su odlučili kako će se žaliti i tražiti ponavljanje završnice susreta u kojem su oštećeni.

NBA liga ipak nije bila toliko sklona Cubanu te su mu odrezali kaznu od 500 tisuća američkih dolara i odbili žalbu Mavsa za ponavljanjem završnice susreta. Premda kazna zvuči drastično i doista je velika za prosječnog Amerikanca, Cubana neće pretjerano pogoditi jer prema procjeni Business Insidera iz 2019. godine vrijedan više od četiri milijarde dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!