Košarka

Warriorsi iznenadili Philadelphiju, Bender dvoznamenkast i bez promašaja

Branimir Korać • nedjelja, 08.03.2020.
Warriorsi iznenadili Philadelphiju, Bender dvoznamenkast i bez promašaja

Dragan Bender odrađuje svoj drugi desetodnevni ugovor u Golden State Warriorsima, a noćas im je pomogao da dođu do pobjede protiv Philadelphije 76ersa...

Golden State Warriorsi stigli su do pobjede protiv Philadelphije 76ersa 118:114 u neizvjesnoj završnici i to nakon preokreta. Sixersi su imali vodstvo i bili su u dobroj situaciji unatoč svim izostancima s kojima se bore, ali nisu izdržali i domaćin je u završnici slavio.

Nakon skromne prošle utakmice, prve u novom desetodnevnom ugovoru, Dragan Bender je ipak odigrao bolje u ovom dvoboju i pomogao je Warriorsima na putu do pobjede. Dobio je 13 minuta za vrijeme kojih je ubacio deset poena uz šut 2/2 za dva poena i isto tako i za tricu, a uhvatio je i tri skoka.

Warriorsi su još jednom igrali bez Stephena Curryja koji se vratio na parket u prošloj utakmici, ali ovu je propustio zbog prehlade. Warriorsi su odmah otklonili mogućnost zarade koronavirusom već su potvrdili kako je riječ o običnoj gripi.

U završnici susreta Sixersi su promašivali, domaćin je prvi put poveo uz 2+1 Damiona Leeja, zadnji koš Sixersa bila je trica Tobiasa Harrisa koja je vratila prednost, a nakon toga Warriorsi su preko Paschalla i Muldera vratili prednost s linije slobodnih bacanja.

Sve je bilo jasno kada je Furkan Korkmaz kod 117:114 u posljednjim sekundama nagazio aut liniju, Warriorsi su ponovno uzeli loptu i otišli do pobjede.

Lee je bio prvo ime Warriorsa s 24 poena i šest skokova, Paschall je dodao 23 poena i šest asistencija, a Marquese Chriss 13 poena, deset skokova i osam asistecija.

Kod Sixersa Harris je upisao 24 poena, a Al Horford 22 uz deset skokova i sedam asistencija.

NBA:
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 118:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!