Nogomet

Valencia će pokušati iznenaditi Atalantu, Tottenham još u igri protiv Leipziga

Jan Šneler • utorak, 10.03.2020.
Valencia će pokušati iznenaditi Atalantu, Tottenham još u igri protiv Leipziga

Na rasporedu su uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. Dvije momčadi koje su slavile u prvom ogledu nalaze se u različitom stanju. Atalanta je praktički jednom nogom već u četvrtfinalu, dok Tottenham ozbiljno prijeti RB Leipzigu...

Valencia - Atalanta (1:4)

Kao da posao Valenciji nije dovoljno težak, nedavno je stigla i vijest da će se uzvratni susret igrati pred praznim tribinama. Bilo je nekih ideja iz kluba da se dopusti ulaz navijačima sa sezonskom ulaznicom, ali regionalno ministarstvo zdravstva brzo je otklonilo takvu mogućnost.

Poraz od 4:1 u prvom susretu iznenađujuć je jer Valencia nije djelovala toliko loše. Ipak, Atalanti je sve ulazilo, nešto slično kao Dinamu u prvom kolu upravo protiv talijanskog sastava. Kada imate nekolicinu iznimno raspoloženih igrača, onda i jedan Hans Hateboer koji malo zabija, postigne dva pogotka.

Sve što su zamislili, pošlo im je za rukom. Samim time, u uzvratu imaju najlakši posao. Već jedan postignuti pogodak donio bi Valenciji teške probleme. U nogometu ništa nije nemoguće, pa ne bi bio niti prolaz Valencije, ali s obzirom na to kako Atalanta igra, teško je zamisliti da neće postići niti pogodak.

"Došli smo ovdje s namjerom da prođemo dalje. Hoće li nam pomoći zatvoren stadion? Znamo da imaju vatrene navijače, ali i mi smo igrali u prvom susretu bez svojih tako da ne znam je li to prednost ili nedostatak. Imamo puno kvalitete u momčadi, ali naša snaga leži u zajedništvu", rekao je za Sky Sports Robin Gosens.

Interesantno, ove sezone Atalanta samo u tri susreta nije postigla barem pogodak. Protiv Sampdorije (0:0) i Cagliarija (2:0) u Serie A te protiv zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka (4:0).

Valenciju ipak takve stvari ne opterećuju. Slično kao što Atalanta ima mirnu situaciju, niti u španjolskom klubu nemaju što izgubiti. U ovoj fazi termini "debakl" i "potop" rijetko se koriste i Valencia će sigurno neopterećeno ući u susret. Dvije su opcije, prolaz ili ispadanje.

"Idemo pokušati ispisati povijest! Ovo je najvažnija utakmica sezone za nas. Mi smo uvjereni da je na Mestalli sve moguće. Jasno da će biti čudno igrati pred praznim tribinama, to još nismo iskusili, ali moramo se ponašati kao da je sve u redu. Ako želimo ući u četvrtfinale, moramo se držati zajedno više nego ikada i biti momčad u pravom smislu riječi", rekao je Jose Luis Gaya.

Optimizma ne nedostaje u oba tabora te vjerujemo kako će to motivirati nogometaše da pruže maksimum i prikažu dobru igru. Utakmicu će suditi rumunjski sudac Ovidiu Hategan.

RB Leipzig - Tottenham (1:0)

U prvom susretu odigranom u Londonu, Tottenham je još dobro prošao. Leipzig je bio puno bolji protivnik, naročito u prvom dijelu u kojem su gosti iz Njemačke gotovo mogli riješiti pitanje prolaza u četvrtfinale.

Večeras očekujemo ponovno nešto zatvoreniji pristup Tottenhama sudeći po taktičkim postavkama Josea Mourinha. Objektivno, gostima se nigdje ne žuri, a jedan gol zaostatka može se uvijek stići. Svakako, problema ne nedostaje u Spursima jer ozlijeđene Harryja Kanea i Heung-Min Sona ne mogu tako lako nadoknaditi.

"Ovo je tek drugo poluvrijeme. U prvom gubimo s 1:0. Sada moramo krenuti ponovno i dati sve od sebe. Iznimno sam motiviran i jako miran, pozitivan. Ozljede su problem i ako zamislite Leipzig bez Wernera, Schicka, Nkunkua, Forsberga i Poulsena, siguran sam da se druga strana ne bi pretjerano smijala", rekao je na konferenciji za novinare Jose Mourinho.

S druge strane, Leipzig je u malom padu forme. Nakon lijepog niza i vodećeg mjesta u Bundesligi pali su s dva remija na treće mjesto. Pomalo ih muči i efikasnost u napadu, a oni najbolji očito nisu trenutno na najvišoj razini. Ipak, Leipzig gaji vrlo ofenzivni i kreativni nogomet, s jako puno kretanja tako da s te strane imat će puno više mogućnosti od Tottenhama.

"Imamo veliku šansu ući u četvrtfinale Lige prvaka. Svaki nogometaš koji ima priliku igrati protiv Tottenhama u osmini finala, a ne pruži sve što ima, nije na dobrom mjestu. Oni su bez obzira na ozljede momčad sa sjajnim igračima i jako je važno da radimo sve ono dobro što smo činili u Londonu", dodao je trener Leipziga Julian Nagelsmann.

Iako se situacija s koronavirusom mijenja iz sata u sat, u Njemačkoj cjelokupno stanje još uvijek nije dramatično. Iz tog razloga, nema nikakvih restrikcija za navijače. Susret će suditi iskusni Španjolac Carlos del Cerro Grande.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!